• 35169
    bu takım 2023-2024 yaz transfer dönemini nispeten kötü geçirdi, 2023-2024 kış transfer dönemini değerlendirmek için henüz erken ama taraftar ortalamasını tatmin etmediği kesin. bu yüzden bu takımın mevcut başarısını mucize olarak görenler var. hatta tamamen okan buruk'un kişisel başarısıymış gibi görenler de var. galatasaray'ın geçmişinden örnekler getirip bu sezona benziyor diyenler de var. ben bütün bunlara katılmıyorum. bu takım hiçbir takıma, bu sezon da hiçbir sezona benzemiyor.

    bu arkadaşların gözden kaçırdığı nokta bu takımın iskeletinin geçen sezondan zaten sağlam oluşu. iskelet ne demektir? kaleci-iki stoper-iki orta saha ve forvet. futbolda diğer mevkiler bundan sonra gelir. beksiz şampiyon olursunuz ama kalecisiz asla. iyi oynarsınız ama iyi forvetiniz yoksa yine asla. torreira gibi orta sahanız olmadan şampiyon olamazsınız. abdülkerim olmadan, nelsson olmadan bazı şeyler hiç kolay olmaz. 22-23 sezonunda iskeletini sağlam kurmuşsun, o iskelet kaynamış, geçmiş sezonlardan boey'i, kerem'i de oralara monte etmişsin. rashica gibi çok iyi bir tamamlayıcı parça da bulmuşsun. 36'lık mertens'i koşmaya ikna etmişsin. kağıt üzerinde ideale 2 ya da 3 eksiğin kalmış. onlar da sol bek ve merkez orta saha. 23-24 transfer sezonunda öncelikle garanti altına almaya çalışacağın yerler de burasıydı. ama onun yerine inşaatı genişletmeye çalıştık biz. taraftar da bunu alkışladı. bize sadece restorasyon gerekiyordu, çünkü iskelet halen duruyordu. düşünün boey daha yeni gitti. sezon başında takım komple duruyordu halbuki. iskelet burada, takım burada, hoca burada, güçlü oyun burada. bu takımın yeteri kadar transfer olmazsa başarısız olacağına dair elimizde hiçbir veri yoktu. geçen sezonun üstüne koyamadık, çünkü ihtiyaca göre transfer yapmadık. temel hatamız sadece bu.

    bu takımın çok iyi hocası var evet ama hala güçlü bir kadrosu da var. çok fenomen, efsane oyuncuları da var. yıldız oyuncusu da var. tecrübeli oyuncusu da var. dinamik oyuncuları da var. başarıya aç, karakterli oyuncuları var. eksikleri de var ama sahaya 11 kişi çıktığımıza göre eksikleri de bahane olarak kabul etmem. bu takıma inanın ve güvenin. bu takımı küçümsemeye kalkmayın, lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın