resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1870
    bu adam geldiğinde niye sevindik ve hala niye bağlıyız? avrupa için değil mi? devrim yapmasını niye istiyoruz? biliyoruz ki devrim yapmadan avrupa da başarı hayal.
    aslında 2006-2008 mantalitesi ile devam edip, bu sene ve özellikle geçen sene çok kolay şampiyon olurduk. hakan şükür'e topu şişirmeye alışır, sabri'nin mahalle futbolunu ve itirazlarını izlemeye devam eder, hasan şaş topu tutarkan bizi fıtık eder, takımın hakeme itirazlarını izlemeye devam eder aynı zamanda takımndan soğulur,en büyük kasap biz olmaya devam ederiz. sonra ne mi olur? norveç'in balıkçı kasabası takımına elendiğimiz sene son 15 dakika kalp krizi geçirir. denizli'nin hediyesine kalırız. fenerbahçe şampiyonlar liginde çeyrek final oynar, biz 5 yer geliriz avrupa'dan. fenerbahçe avrupa'dan sonraki kaybettiği maçlar ile şampiyonluğu bize verir. bu 2 sene boyunca da-gerets'in ilk dönemleri hariç- oynanan futboldan zevk almazsınız. takımdaki oyuncular cuntası hoca 'nın kellesini ister, siz de verirsiniz. bunlar 'abiliğe' soyunur, cebinden para verir; genç oyuncuların özel yaşamına bile karışır, yeri gelir tokatlar. bu 'yeniçeri cuntası' yabancı oyuncuları önyargılı davranır, dışlamak için bir bahane bulur, yabancı da ne yapsın bir hata yapıverir. yeni nesil oyuncular bu eski yeniçeri cuntasına özenir; hem suni arkadaşlık havası yaratmaya çalışır , hem irrasyonel olarak elinden gelenin çok daha fazlasını yapmaya çalışır, hem de 'kendince savaşmayan' yabancılara tavır alır. neyse lafı uzatmayım. bu mu yani istediğiniz? formamızı koysak 3. olacağımız bir lig de sırf her sene şampiyon olalım diye savaşan,kasap bir takım mı istiyorsunuz?o 'ruh'olmadığı zaman da olamayacağız tabii o ayrı.
    yoksa skibbe'nin tohumlarını attığı ve bizim rijkaard ile oturtmaya çalıştığımız modern futbol için sabır mı edeceğiz. olsun bir sene olmayalım şampiyon. ama bir deneyelim şu 4-3-3 futbolu( barca modelini) işte ne diyorlarsa. bakın benim yüzde 100 rijkaard başarılı olacak yada başarışız olacak diye bir iddiam yok. başkası da gelebilirdi ama biz devrim için, dönüşüm için rijkaard'ı getirdik. bırakın adam denesin.galatasaray 3 sene şampiyon olamadı diye bir yere gitmez. ama ileride bir devrim denemesini yarıda kestik diye pişman olabilir. galatasaray bunu yaparsa, kendini galatasaray yapan değerlerine ters düşebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın