resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1863
    bir sezonda sistem oturacağını sanan futbol dahilerince eleştirilen teknik direktör. bunu da gördük ya daha ne diyeyim. gören de, bu arkadaşlar 1 sene oturmuş beklemiş; olmadı işte demiş sanacak. daha yarım sezon dolmadan çemkirmeye başlayan taraftar, sonradan kalkıp "sistemi oturtamadı" diyemez. bu komikliktir. muhtemel savunmaları da "bak gerets geldi 1 senede şampiyon yaptı" falan olacaktır. zira sistemden anladıkları budur.

    barcelona'nın bugünkü haline 1 yılda geldiğini sananlar, bu sistemin johann cruyff ile temellerinin atıldığını, frank rijkaard ile kuvvetlendirildiğini, pep guardiola ile zirveye taşındığının farkında mıdır?
    galatasaray'ın 2000'deki efsane dönemine 1 yılda geldiğini düşünenler, fatih terim'in kaç yıl önce galatasaray'a geldiğinin, o iskelet kadronun ne zamandan beri birlikte oynadığının farkındalar mıdır?

    futbol dahilerimiz ne derse desin, kendisi sözleşmesinin 2. yılında da galatasaray'ın hocası olacaktır. hiçbir şey üretmeyen; tek bildiği yutmak olan, her sene teknik direktör kovdukça orgazm olan, sabretmek kelimesinin karşılığını bilmeyen kesime rağmen, galatasaray'ın hocası olmaya devam edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın