resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 37267
    teknik adamlık belli bir yaştan sonra olmuyor. hırsını, enerjini, isteğini yitiriyorsun. futbolunu geliştiremiyorsun. oyun planlarını, taktiksel yenilikleri, futbolcu pazarını takip edemiyorsun. hele fatih hoca gibi kariyerliysen, fazla özgüven yüzünden sorunlar da yaşıyorsun.

    fatih terim, mustafa denizli, şenol güneş, mircea lucescu... hemen hemen hepimizin bildiği kariyerli hocalar. hepsinin son yılları büyük düşüş içinde.

    hocanın ekibinin de zayıf olduğunu düşünüyorum. bir garip mert çetin, futbol cahili necati gibi adamlar var ekipte. bizde de değiştirmemekte ısrarcıydı, hatta eleştiren taraftarlara laf çarpıyordu. ama ne oldu hocam? irfan saral, moritz volz, ismael garcia gibi yardımcıların takıma etkisini gördük. tek vasfı eskiden galatasaray'da oynamış olmak olan adamlardan bir fayda olmadığını öğrendik. "benim bildiğim doğrudur" felsefesinin hatalı olduğunu anladık.

    futbolcu havuzun yok hocam. pana'ya gidip de yaptığın transferler samet akaydin, vitor hugo, bakasetas. gündemde de yusuf sarı, garry rodrigues, ertaç özbir olduğu söyleniyor. oyun olarak son döneminde yaşadığımız sorunların aynılarını pana'da oynattığın oyunda da gözlemliyorum. böyle başarı gelir mi hocam allah aşkına?

    şampiyon olur mu olamaz mı bilmiyorum. inşallah olur da efsanemize yunan ellerinde saygısızlık yapılmaz. ancak ben şu durumda zor görüyorum.

    son olarak; ülkemizde bir çok yunan oyuncu forma giydi. sevildi, saygı gördü. ama yunanların türklere bakışı pek aynı değil. hocaya ne kadar sabır gösterir, ne kadar destek olur, ne kadar süre saygısızlık yapmadan dururlar bilemiyorum. işler kötü giderse sezon tamamlanmadan bile kötü olaylar olabilir. yunan holiganlar ayarsız ve dengesizdir. bir süredir ligleri bile seyircisiz oynanıyor o derece. keşke böyle sıkıntılı bir ortamda denemeseydi, italya'ya falan gitseydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın