• 124
    2023-24 sezonunda yapılan hatalı kadro planlaması neticesinde gereksiz şişkinleşmiş yüktür. şampiyonlar ligi'nde 30 milyon euro civarı gelir elde ettiğimiz halde ara transfer döneminde maddi sorun yaşıyor olmamızın sebebi de bu şişkinliktir.

    en acısı da, takımda çok yüksek maaş alan oyuncular (zaha , ziyech , tete , ndombele, angelino/ toplamda yaklaşık 15 mil. eur) hiç performans vermezken takımın bütün yükünü çok az maaş alan oyuncuların çekmesidir (abdülkerim, kerem, balper, kaan ayhan, boey, torreira /toplamda yaklaşık 7 mil. eur). bizim için en sevindirici gelişmelerden birisi bu düşük maaşla oynayan futbolcuların kazan kaldırmaması aslında. hala çıkıp aslanlar gibi performans veriyorlar.

    takımın bu sezon tutan tek transferi gibi görünen davinson sanchez bile 3 milyon euro'nun üzerinde maaş alıyor ve o geldiği için takımın en öneli assetlerinden -keza çok az maaş alan- victor nelsson yedek beklemek durumunda kalıyor.

    burada takım mühendisliğinde çok ciddi bir hata yapıldığı görülüyor. galatasaray'ı şampiyonlar ligi'nde iddialı bir noktaya getirme hedefiyle çıkılan yolda yüksek maaş + düşük performans skalasındaki oyuncularla büyük bir fiyasko tablosu ortaya çıkıyor. bu isimler takımın ara transferde hareket alanını da kısıtlıyor, okan buruk'u da zor duruma sokuyor.

    umarım bu sezon yapılan hatalardan bir ders çıkarılır ve önümüzdeki transfer dönemlerinde benzer hatalar tekrarlanmaz. her fırsat transferi mauro icardi gibi olmaz, hatta büyük çoğunluğu tam tersi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın