resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 37233
    fanatikleri tarafından abartılı şekilde savunulması ve zerre toz kondurulmaması, kendisine objektif bakan kişileri pozitiften negatife doğru iten efsane. tam tersi de geçerlidir, abartılı eleştirilmesi de abartılı savunulmasına yol açıyordur. bunu da deneyimleyen biri yazsın, ben objektiflik ve kabullenme taraftarıyım.

    şahsen kendisini türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş (ve uzun bir süre için de gelecek) en büyük, en başarılı figürü olarak görüyorum ama hatalarına, yanlışlarına kayıtsız değilim. terim'i kişisel markası için çabalayan ve bu süre zarfında galatasaray'a çok büyük faydaları ve kimi zararları dokunmuş biri olarak görüyorum. ama abartılı savunulduğu zaman kendimi "kazın ayağı öyle değil" diye savunma ihtiyacı içinde buluyorum. halbuki birileri kendisini kusursuz addetmese ben de "hayır kusurlu" deme ihtiyacı duymadan günahıyla sevabıyla seveceğim terim'i. benim pozisyonumda çok fazla insan olduğunu da şahsen biliyorum.

    bir de her şeyden bağımsız söylüyorum: artık kendisinin atatürk'le kıyaslanmasına bir son verilmesi gerekiyor. ismi atatürk'le yan yana en fazla türklere dair "enler" listesinde geçer, o da sadece futbol başlığı altında. atatürk'le kıyaslamak, kendisinin galatasaray'ın atatürk'ü olduğunu iddia etmek öyle kolay işler değil. şahsi "legacy"sini her şeyin önüne koyan (ki tekrar tekrar yazıyorum, bence bu asla kötü bir özellik değil, faydalandığımız sürece tam tersine çok büyük avantaj) birini memleketi uğruna bütün hayatını heba etmiş olağanüstü bir liderle karşılaştırmayalım bir zahmet. hem türk hem galatasaraylı olarak hepimize ayıp.
App Store'dan indirin Google Play'den alın