• 9796
    rakiplerinden farklı olmayan taraftardır.

    ana akıma hitap eden hiç bir oluşum bir statü, bir üstünlük veya rafine zevk göstergesi olamaz. klişe tabirle 35 milyon taraftarı olan bir takımın taraftar kitlesi toplumun ortalamasından ibarettir. buna ikna olmayanlar herhangi bir deplasman otobüsüne binebilir, ya da sete yakın biçimde tribüne gidebilir.

    galatasaray’ı elit yapan taraftarından ziyade camianın kendisi, oluşturduğu zümre ve onun getirdiği adab-ı muaşeretidir. bu yapı bir kısım taraftara da meşale olmaktadır. türkiye’de ikinci bir elit camiaya dayanan kulüp daha yoktur. galatasaray bu yüzden tüm alanlarda rakiplerinden ayrışır.

    galatasaray taraftarının ekseriyeti, burjuvaziyi tamamen yansıtan fenerbahçe’nin 10003034422. “bizi eziyorlar” açıklamasına aynı şekilde laf yetiştirmeyi takımımıza layık görür. camiamız ise bunu tercih etmez. işte bizzat bu nedenden ötürü camia kulübe üyelikte kılı kırk yarar, statükoyu bozmaz, geleneği sürdürerek kurum hafızasını taze tutar. taraftarı ve camiayı birbirinden ayırmakta fayda var benim nezdimde bu nedenle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın