• 34797
    kapalı savunmaları açmak için de setleri olan fakat bundan tam verim alamayan takımımız. düşünceme göre bu verimsizlik, çoğunlukla futbolcu niteliklerimiz ile alakalı.

    rakip defansa yerleştiğinde oynamaya çalıştığımız setlerin çoğu kanat ağırlıklı. bekin ceza sahasına yakın sıfıra indiği sekanslar. kanatların, bek stoper arasına girdiği pozisyonlar. hakim'in erken ortaları, pas ve şutları. kerem'in yay çizgisinde icardi'nin arkasında aldığı pozisyonlar ve bunların neticesinde defans'ın arkasına attığı koşular. yine mertens'in bek stoper arasına gönderdiği toplar.

    burada bazı problemler var. sacha maalesef üretici değil. bu sezon onlarca pozisyonu var, ceza sahasına yakın 0'a inip topları bir türlü doğru yere gönderemiyor. kerem'de bitiricilik problemi yaşıyoruz. mertens sağa yaslanıp aralara giriyor ama bunu devamlı yapamıyor. sol bekten neredeyse hiç asist katkısı alamadık. zaha'yı birebir bırakmak üzere setlerimiz var mesela. ama bazen zaha kaynaklı, bazen hızlı olmayışımızdan kaynaklı zaha'yı birebir bırakmak isterken 2-3 kişinin sıkıştırmasına sebep oluyoruz.

    fakat bunların zamanla iyileşeceğini düşünüyorum. daha ne kadar zaman gerekecek diyenler olacaktır. gelecek yıl bu kadar set oynamak durumunda değildik, rakipler bizi çözemiyordu.

    kanat setlerinde bence çok kötü değiliz. hızlı oynadığımızda ve üçgenleri kurduğumuzda çok hızlı rakip kaleye inebiliyoruz. fakat bence asıl gelişmemiz gereken nokta, ortadan kurduğumuz setler. burada net olarak yokuz. çünkü orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliğimiz var. mertens artık yetemiyor. kerem a. yaratıcı değil. torr ve partnerinin ise nihai görevi ve niteliği üreticilik değil.

    bir yaratıcı 8-10, bir de güçlü ayağı net 6-8 ile set yelpazemize orta sahayı da eklediğimizde rakiplerin bize çözüm bulması gerçekten zorlaşacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın