• 34746
    okan burukun oynatmak istediği ön alan baskılı, tempolu futbola ters çok sayıda futbolcu barındıran takımımız. sisteminde uymadığı için zanioloyu gönderip daha yaşlı ve temposuz ziyech ve zahayı nasıl kabul etti anlamadım. bence devre arası ikisi ile de yolları ayırsak çok bir şey kaybetmeyiz.

    geçen sene şampiyon olurken mertens ve oliviera haricinde takımın tamamı tempolu oyuna uyum sağlıyordu. lig ortalamasının üzerindeki kadro kalitesi sebebiyle iki oyuncunun zaafı sadece tek maçta ortaya çıktı*. bu uğurda zaniolo haftalarca yedek bekledi.

    bu sezon ise mesela büyük kadro farkı olan iki manchester united maçı üzerinden gidelim. orada yenerken burada zar zor ve çok daha kötü bir oyunla neden berabere kaldık.

    ilk maçta* muslera, boey, sanchez, abdülkerim, angelino, kaan, torreira, tete, kerem, zaha, icardi ilk 11'i ile başladık. burada defansif zaafiyeti en yüksek isimler zaha ve angelino olacaktı. zaha olağanüstü mücadele ederek bunu kapatınca güzel bir oyunla galip de geldik.

    2. maçtaki* kadrodan önce şunu hatırlatayım. muhtemelen çoğumuz bayern münih maçındakine* benzer tempolu bir oyunla yeneceğimizi düşündük. ancak çıkan ilk 11 hayal kırıklığıydı. bazı yazarlar da maç öncesi yorumlarda buna değinmişti. bazıları ise keremi görmeyince mutlu olmuştu ama yine 1 puanı o çocuk kurtarmıştı. ilk 11'e gelince muslera, sanchez, abdülkerim, kaan*, angelino, torreira, ndombele, ziyech, mertens, zaha, icardi ilk 11'i ile başladık. sıradan bir taraftar olarak bu ilk 11'i görünce geçmiş olsun dedim. 20 dakikada 0-2 oldu. sonra hocanın doğru müdahaleleri ve onana'nın ikramları ile 1 puanı kurtardık. angelino ve mertens zaten kısa boyları gereği yeterince mesafe katedemiyor. üstüne ziyech, ndombele ve ilk maçtaki kadar defansa gelmeyen zaha ve hatta 1 aydır idman yapmayan icardi eklenince o 1 puan aslında mucize gibi.

    gelelim bizi mest eden 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçına. muslera, boey, sanchez, abdülkerim, kazımcan*, kaan, torreira, tete, kerem, zaha, icardi 11'i ile başladık. icardi formdaydı, zaha yine iyi mücadele etti ve kadroda bir tane falso isim yoktu. kazımcan maçın başında büyük hata yaptı ancak onun dışında bence yorulana kadar gayet iyi oynamıştı.

    sezonun geri kalanını bu 11 üzerinden dizayn etmeliyiz. ismine bakarak ziyech, mertens hatta zaha gibi isimlere tahammül edersek net olarak sezonu kaybederiz.

    yine ilk kopenhag maçında* çıkan ilk 11'e bakarsak muslera, sanchez, abdülkerim, nelsson, angelino, torreira, kerem, ziyech, mertens, kerem, icardi. falso isimler yine angelino, mertens, ilave olarak temposu düşük kerem demirbay ve ziyech. maalesef maç öncesi beklentimle örtüşen bir oyun oldu. (bkz: #3727399)

    bu takımda mertens, angelino gibi zaha ve ziyech de aynı anda sahada olamaz. dördünün sahada olduğu herhangi bir maçta ligde en zayıf takımlara karşı dahi çok çok zorlanırız. devre arası en az 4-5 transfer şart. yoksa ziyech, zaha, mertens ve mevcut 8 numaralar ile aynı anda avrupa maçlarına çıkarsak sparta prag dahi bizi eler.

    futbolda fizik güç, uzun boy, koşu mesafesi önemlidir. 130 km koşan kopenhag bizi ve m. united'ı eleyerek şampiyonlar liginde üst tura çıktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın