• 34720
    futbolu basit istatistiklerle okumayı çok seviyorum. mesela kopenhag maçında ilk yarı biter bitmez şut sayılarımıza, pozisyon sayılarımıza bakarak istediğimiz gibi gitmediğini düşünüyorum hemen. neticede final maçı... domine edilmeye hazır çıkmış bir rakibe pozisyon üretemiyorsan detaylara boğulmadan "bir şeyler değişmeli" deyiveriyorum hemen.

    galatasaray whoscored istatistiklerine göre cl'de en çok topa sahip olan 10. takım. böyle bir grupta fena bir sıralama değil fakat daha da çarpıcı olan pas isabetinde 29. oluşumuz. yani sondan üçüncü. yani gerçekten tezat istatistikler... peki bu kadro sizce bu futbola uygun mu? topu alır almaz kaleye gitmek isteyen ve sürekli pres yapıp topu arzulayan, tempolu... kesinlikle hayır!

    hadi pres yapıp topu kazandın, ki bunu sağlamak için orta sahada stoperden devşirme bir adamla oynuyoruz. hem de kadroda 3 tane isimli, kariyerli 8 numara varken. topu kim kazansın, torreira. kazanıp yüksek ihtimalle kerem'e verecek. göbekte neticede. ya da kendi kullanacak. rakibin boşluğunu akıllı ve gole dönüşebilecek şekilde cezalandırabilir mi? hayır. o hızlı düşünecek ve kritik pası atacak adam yok sahada. bu konuda mahir olan kadrodaki tek orta saha oyuncusu sergio oliviera. zaha ve ziyech'de sayılabilir fakat kendilerini kanatta değerlendiriyoruz. rakip kapandığında ve tempo düştüğünde etkili olabiliyorlar. mesela bayern maçlarında ziyech çok etkisizdi... manu maçında rakibin önde olduğu ve biraz geri çekildiği anlarda ve duran toplarda etkili oldu ama oyun içerisinde dominant değildi. ancak kopenhag savunmaya gömüldüğünde show yaptı...

    bence savunmada bir problem yok. hatta hücum planında da bir gariplik mevcut değil. sadece buna uygun bir merkez ora sahamız yok. o asisti ya da kilit pası atacak zekaya sahip bir orta sahamız yok. var olanları da kullanamıyoruz zira fiziksel olarak tempoya uygun değiller.

    sezon başında bir adet bu zekaya ve oyun görüşüne sahip 6 mıdır 8 midir adı önemli değil ama merkez orta saha gerekli. bitti gitti. o kadar tatavanın, hani yukarıda yazdığım yazıların vs. karşılığı aslında kabak gibi görünen merkez orta saha problemiydi. herkes bunun adına 8 numara dedi. herkesin beklentisi farklıydı ancak hoca doğru adama odaklandı; parades.taraftarın gelmesin diye yangın çıkardığı vecino bile çok daha verimli olacaktı belki bilinmez ama bariz bir sorunu çözemediler, alternatif üretemediler yönetim olarak.

    yönetim bu konuda sınıfta kaldı. ha ben şahsi olarak kendilerinden razıyım ancak şimdilik. zira artıları eksilerinden fazlaydı ancak şu anda nötr benim gözümde. umarım kulislerde konuşulan seçim çalışmaları mevzusunu bir kenara bırakarak takıma odaklanabilirler. yoksa sezon biraz çileye dönüşecek gibi duruyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın