• 34718
    kadrosu sol bek ve orta saha hariç gayet yeterli olan takımımız. sol bek ve orta saha problemini çözmek için devre arasında transfer yapılması gerekiyor ama 3 yerli oynatma işini de göz önünde bulundurmalıyız.
    muslera
    boey-davinson-abdülkerim-?
    torreira-?
    ziyech-kerem-zaha
    icardi

    4-2-3-1 taktiğiyle oynuyoruz ve yeri garanti olan oyuncularımızı yukarda yazdım. kerem' i on numara pozisyonu için ben de yeterli görmüyorum ama yerli oynatma zorunluluğu ve geçen seneki performansından dolayı kendisini oynatmaya devam etmeliyiz.
    buradaki kritik soru orta saha mı türk olacak yoksa sol bek mi?

    milli takımların sol bek rotasyonu; ferdi kadıoğlu, rıdvan yılmaz, eren elmalı, cenk özkaçar, levent mercan, kazımcan karataş, yusuf özcan, şahin dik.
    ferdi hariç diğerleri bizim kadroda çok sırıtacaktır. kazımcan bizim oyuncumuz ama okan hocanın barış alper'den sol bek yapmaya çalıştığı ortamda onun da eskisi kadar şans bulabileceğini sanmıyorum. rıdvan yılmaz ise 2 yıldır glasgow rangers'ta 26 maça çıkabilmiş. onun da bizim derdimizi çözeceğini sanmıyorum.

    orta sahada aradığımız profil ise defansif olarak daha etkili biri. okan hoca torreira'yı 8 numarada kullanarak ilerde yaptığımız prese dahil ediyor.

    defansif olarak etkili türk orta sahalara baktığımızda ise; salih özcan, ismail yüksek, berat özdemir, kaan ayhan, okay yokuşlu.
    kaan zaten şu an ilk 11 e yerleşmiş durumda. yani ondan daha iyisini bulmamız lazım. salih özcan olabilir ama o da dortmund'da şans buluyor. bu yüzden getirmemiz çok olası değil. değeri de 13 milyon euro olarak görünüyor. o bonservisi ödeyebilir miyiz emin değilim.

    milli takımımızda forma giymeyen gurbetçi topçulara yönelsek zaten sol bek yok. orta sahalara baktığımızda ise emre can, suat serdar, atakan karazor gibi seçenekler var. emre can da en az salih özcan kadar şans buluyor ve pahalı. suat serdar hellas verona' da kadroya giremiyor ama o da merkez orta saha olarak daha verimli. atakan karazor ise aradığımız profile kesinlikle uyan ve son iki yıldır çıkışta olan bir oyuncu. onun transferi için uğraşabiliriz bence.

    ben olsam devre arası yabancı bir sol bek ve atakan karazor'u almaya çalışırdım. atakan' ı kaan ile rotasyona sokar bir mevkiyi tamamen yerli yapmış olurdum.

    aslında sezon başında olması gereken zaha yerine ilkay'ı ikna edip getirmekti. kerem sol kanatta devam edecekti, ilkay da icardi'nin arkasında oynayacaktı. bizim için en ideal kadro böyle olurdu. o zaman orta saha ve sol bek yabancı olacaktı.
    şu anda zaha kadromuzda ve o olmadan bir plan yapılması imkansız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın