• 34709
    en büyük sorunu set oyunu oynayamamasıdır. abdülkerim-sanchez ikilisinin ayağı iyi ancak uzun vurmayı seven oyuncular. sadece diagonal pas atsalar bir şey demezdim, direkt final pası atmaya çalışıyorlar. kaan-torreira ikilisi 10-20 metreye basit oynamayı biliyorlar, ayakları da kötü değil ama başta yaratıcılık olmak üzere hücum fundementalleri kötü. gole de asiste de yatkın değiller. ortadan oyun kurmak mümkün olmadığından top muhakkak kanatlara gidiyor. boey iyi kararlar alamıyor, kerem aceleci bir oyuncu, zaha birebire girmeden ayağından top çıkarmayan biri. tete de yetersiz bir oyuncu. haliyle kanatlar set oyununda bizim için bir kara delik. kalıyor elimizde icardi, mertens ve ziyech. bu üç oyuncu bir şey yaparsa yapar. tabi ki biz iyi takımız, kadromuz da iyi ama mükemmele yakın takım olmak istiyorsak muhakkak set oyununda gelişim göstermek zorundayız.

    12 aralık 2023 kopenhag galatasaray maçındaki en büyük problem yine acelecilikti. stoperlerimizin sürekli uzun vurması, ceza sahasına açılan fazla sayıdaki rastgele ortalar, son dakikalar hariç gerçekten oraya yerleşebilecek atak sürekliliğini sağlayacak şekilde güvenli hücum etmeyişimiz, şut veya tehlikeli atak başlangıcı olacak şekilde merkezden delmeye hiç çalışmamamız bizim set oyununa hiç hazır olmadığımızın göstergeleriydi. kopenhag ne bekliyorsak öyle oynadı ama galatasaray pres oyununu işlemediğini görmesine rağmen set oyununu oynamayı beceremedi. ben artık çok gol kaçırmamızı da buna bağlıyorum. anlık, spontane, 2 saniyede gelişen fırsatlarımız oluyor, oyuncularımız ne yapacağını bilmiyor ve gol kaçıyor. set oyununu iyi oynayan bir takım bu kadar gol kaçırmaz.

    ha böyle diyince bir anda pas takımı mı olacağız. hayır, biz zaten pres takımıyız ama çok yönlü olmaya da çalışacağız. bu bir tercih de değil zorunluluktur. kapanan bir savunmaya karşı böyle aptalca hücum etmemeliyiz. ve icardi-mertens-ziyech üçlüsünden en az ikisi muhakkak sahada olmalı. hatta mümkünse oliveira da. en azından oyuncu açısından bu sorunumuzu giderecek oyuncularla oynamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın