• 34668
    12 aralık 2023 kopenhag galatasaray maçı için içimde gram endişe barındırtmayan takımımız. kopenhag’ın ilk maçta aldığı beraberlik, bayern ve united’dan puan alması maçın zor geçeceğini gösteriyor olabilir ancak ben öyle düşünmüyorum.

    grubun ilk maçındaki ilk onbirimiz: https://gss.gs/Mne.png
    grubun ilk maçındaki ilk yarı istatistiklerimiz: https://gss.gs/Ut3.png

    maçın özetine veya full haline açıp bakmadan sadece maçkolik verileriyle açıkça görebiliyoruz ki ilk yarıda hayvan gibi top oynayıp skor yapamadık, kopenhag geldi ve attı. zaten de öyle olmuştu.

    takımımızın o zamanki durumuyla şu anki durumunu kıyaslarsak; savunmada -bu kadarını hiç beklemediğim şekilde- davinson sanchez bize hem toplu hem topsuz oyunda inanılmaz artı yazdı, orta sahada kaan ayhan’ı kullanma fikri bir tutkal görevi görerek savunma-hücum bağlantısını -bilhassa hedef maçlarda- sağlamlaştırdı. bunların dışında zaha ve ziyech’i oyuna monte ettik ve günden güne artan bir form durumu var her ikisinin de. zaten iki maç arası neredeyse üç ay geçti. mertens, kerem, tete gibi oyuncular önde şu anda ilk tercih görünen ziyech-icardi-zaha üçlüsünün yanında nasıl performans vereceklerini gösterdiler. üçüyle de birbirinden farklı oyunlar oynayabiliyoruz.

    bu sezon ligde iki puan kaybımızı da deplasmanda yaşamış olsak da ben takımın deplasman oyununu daha çok beğeniyorum. ligde deplasmanda sadece 3 gol yedik, iç sahada ise bir maç daha az oynamış olmamıza rağmen 6 gol yedik. united deplasmanında iç sahadaki maça kıyasla çok daha iyi bir oyun oynadık. ha keza münih deplasmanında da galibiyete -veya puana- iç sahadakinden çok daha yakındık.

    kopenhag lige şubat ayına kadar ara verdi. tempoları düşmeyecektir ancak onlar da bizim gibi temmuz ayından bu yana bilfiil futbol oynuyorlar ve düşen bir form grafiği ile bu final maçına geliyorlar. aksine bizim formumuz yükseliyor (her ne kadar major puan kayıplarını son bir buçuk ayda yaşamış olsak da) ve yeni transferler artık takıma entegre oldu denebilecek noktada.

    zaha’yı bu maça özel olarak bir süredir dinlendiriyoruz. icardi tekrar formunu yükseltmeye başladı. sezonu yüksek perdeden açan torreira, boey, abdulkerim gibi oyuncularımız da formları düşmeden buraya kadar geldiler. angelino’nun durumu her ne kadar ortada olsa da muhtemel bu maç onun bizim formamızla çıkacağı son vitrin maçı olacak. buradan sonrası tamamen onun ellerinde. bu takım kurulurken hedeflenen ilk büyük dönüm noktası bu akşamdı ve takımın doğal olarak mental anlamda en konsantre ve en yoğun hazırlığı, performansı bu maçta ortaya çıkacak.

    bunlar saha içi aktörleri. kenarda ise takımımıza geldiği günden bugüne geçtiğimiz sezon gittiğimiz inönü deplasmanı haricinde tek bir hedef maçta dahi hayal kırıklığı yaşatmayan bir hocamız var. kuralar çekildiği andan itibaren öncelik verilecek iki maç vardı. birisi içeride “ilkin günahı olmaz” diyebileceğimiz bir kopenhag maçıydı, ikincisi ise bu akşam. ben düz vergi mükellefi olarak haftalardır bu maçı kafamda bu kadar oynadıysam kenar yönetimimiz onlarca katını oynamıştır. güvenim tam, endişem yok. skor tahminim 0-3. dilerim man utd kazanır da kopenhag’ı ait olmadığı yerlerden “siler” atarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın