• 34630
    8+3 yokmuş gibi konuşacağım öncelikle söyleyeyim.

    2 aralık 2023 pendikspor galatasaray maçı ile beraber bence takımın en net sorununun 10 numara pozisyonu olduğu ayan beyan ortaya çıktı.

    bu takım ligde her maçta (belki derbiler hariç) mertens ile başlamak zorundadır. avrupa'da fizik gücü dayalı oynandığı için manu maçında* gördüğümüz üzere mertens çok göze battı. gerçi torreira-kaan başlasak belki mertens çok daha iyi bir oyun ortaya koyardı ama bilemeyiz tabii. ligde mertens olmadan başı kesik tavuk gibi oynuyoruz, üretkenlik sıfır.

    aralık ayı geldi, alanya maçı* haricinde ligde rahat oynadığımız maç yok. ben bunu tamamen mertens'e bağlıyorum. geçen sene bizi oynatan mertens'ti, zaten burda da defalarca kez yazılmıştır bu durum. şimdi mertens yaş aldı, 90 dakikalık oyunu çıkaramıyor, üstüne bir de mertens'in yerine kerem'i koyunca ilk 14 hafta itibariyle göze hoş gelmeyen bir oyun ortaya koyduk.

    herkes hatta okan hoca bile devre arasında 6 numara transferinin elzem olduğunu dile getiriyor ancak 10 numara (yazın isteyip de limit yüzünden alamadığımız szymanski tarzı oos) transferi bana daha elzem geliyor. (devre arasında alamıyorsak da yazın kesinlikle almalıyız.) zira bu ligde ikinci yarılar çok daha zor geçer. galatasaray'a karşı da rakip takımların içerde/dışarda kapalı savunma yapıp kontra kovalayacağı artık belli. bu kapalı savunmaları da hücum hattını maestro gibi yönetecek bir oos olmadan açmamız çok zor olacaktır. her maç ziyech'in uzaktan şut atıp maçı çözmesini beklemeyiz.

    sol bek sorununu yazmaya gerek duymadım. angelino ve kazım can, birinden çıkıp diğerini de kiralık göndermemiz gerekiyor. zira birisi galatasaray seviyesinde değil, diğeriyle aşı tutmadı.

    hülasa devre arasında sol bek + 6 no + oos çekmesi gereken takımdır. he ama bu üçünün yabancı olup da 8+3'e uygun kadronun nasıl kurulacağı da muamma. allah okan hocaya sabır versin...
App Store'dan indirin Google Play'den alın