• 34597
    okan buruk’un alanya ve manu maçlarında denediği taktiğe istinaden, elimizdeki güncel kadro ile orta sahanın güçlendirilip, sol beksiz, daha iyi bir tabirle devşirme bir sol bek ile, sol bek görünümlü orta sahayla oynamanın, aynı zamanda abdülkerim ve davinson’nun agresif presi ve oyun kuruculuklarından daha iyi yararlanabilmenin getireceği avantajları elde ederken taktik gereği oyuncularda oluşan savunma zaafiyetlerinin de en aza indirebilecek, guardiola menşeili, okan buruk şerbetli bir taktik önerisinde bulunacağım. 2000 dolarlık tadım menüsü anlatır gibi oldu, neyse.*

    3lü olmasına takılmayın. mantık, mentalite aynı. şu an oynadığımız oyuna göre bir eksisi yok, tam tersine elimizdeki kadro ile eksikliklerimizi nasıl bertaraf ederiz düşüncesiyle oluşturulmuştur.

    lanet olası* yabancı kuralı sebebiyle, kerem oynarken sergio, ziyech oynarken demirbay oynamak zorunda. ha hoca çıkartır eyüp’ü, gökdeniz’i koyar sesimi de çıkarmam.

    formasyon:
    https://www.buildlineup.com/...40fae3daf61388ff85b7

    okan buruk’un hücumda sıkça kurulmasını istediği üçgen ve dörtgenler:
    https://tactical-board.com/7e40f4ffded70c_bfuk

    aut vuruşunda, prese başlamadan öncesi:
    https://tactical-board.com/5401e4e5cd2c53_bfuk

    kaleci topu oyuna soktuğunda:
    https://tactical-board.com/a961e4812e090f_bfuk

    pasla çıkan takımlara karşı ilk pres sekansı:
    https://tactical-board.com/e54344f91dd327_bfuk
    https://tactical-board.com/80b0444298d897_bfuk

    alan savunması:
    https://tactical-board.com/b69bc422581f20_bfuk

    savunma tarafının üstüne düştüm, benim gözümde sağlam savunma, toplu pres ve clean sheet ayrı zevk veren unsurlar olduğu için. hücum ve yedekten gelenler konusunda eklemek istediğim bir şey yok açıkçası. girecek oyuncular az çok belli, barış alper, mertens, sergio, demirbay, ndombele üçlüsü( artık hangisi on birse ya da oyunun gidişatına göre neyi gerektiriyorsa.).

    ön alan presi olarak ne kadar iyi olsak da maç içinde belli başlı zamanlarda kopmalar yaşıyoruz. amaç bunun önüne geçip nelsson’un pozisyon bilgisinden yararlanırken, agresif pres sorununun önüne geçmek ve daha da önemlisi hücuma çıkarken, 5,5(buçuk nelsson) hatta muslera’yı katarsak 6,5 ayağı iyi, pas oyununa yatkın alternatife sahip olmak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın