• 16434
    sözlüğün ciddiyet, mantık, nitelik, üslup, vb. kriterler özelinde seneler içerisinde ciddi bir kan kaybettiğini düşünüyorum.

    elitist bir insan asla değilim. sözlüğün eski sayılabilecek yazarlarından da değilim aslında, üye olma kararını 2018'de vermiştim ve üye olmuştum. ancak 2010 yılından beri takip ettiğim bu platformda, özellikle son bir yıl içerisinde girilen entylerde içerik, konu bütünlüğü, mantık ve belki de en önemlisi üslup gibi kavramların ikinci planda tututulduğunu düşünüyorum. entrylerin bir anlamı olmasının, bir mantığı olmasının, bir şey ifade ediyor olmasının artık pek bir önemi kalmadı burada. içeriğin doğru veya yanlış bir bilgi barındırıyor olmasının da artık bir ehemmiyeti yok. bazı üyeler çok sayıda entry yazarak sadece sayısal olarak bir şişkinlik yaratmak istiyorlar ve o entry şişkinliği ile sözlükte bir ağırlığa, bir hacime ulaşıyorlar. çok yazmak eşittir çok emek vermek, o da eşittir sözlüğün kıymetli/dokunulmaz bir unsuru olmak gibi garip bir tez oluştu burada. bu noktada altı çizilmeye çalışılan kritik kelime emek ama bir şey anlatmayan, bir fikir ortaya koymayan, sloganvari çıkışlar veya zerre güldürmeyen/düşündürmeyen espriler içeren, hamaset barındıran yüzlerce/binlerce entry'nin ya da galatasaray ile zerre ilgisi olmayan konulara veya kişilere dair sadece kişisel tatmin barındıran ve içerikte kullanılan dil ile insanların bile isteye sinir uçlarına dokunulan yüzlerce/binlerce entry'nin galatasaray sözlüğe kattığı ne var? bu tutumları sergileyen üyeler bunu neden yapıyorlar ve sözlüğe bu inatçı tutumlarıyla ne katıyorlar? galatasaray'a ne katıyorlar? bunun mantıklı bir açıklamasını bir sözlük üyesinden dinlemek isterim açıkçası...

    "isteyen istediğini yazar, kimse karışamaz" veya "engelle geç" şeklinde düz cevaplarla yetinmem mümkün değil bu konuda çünkü bu sözlüğün diğer galatasaray platformlarından farklı bir seviyesi olduğuna ve üye profilinin her birinin yazdıklarıyla sözlüğe değer katması gerektiğine inanan biriyim. yazdıklarının sayısının çokluğuyla değil ama; yazdıklarının içeriğiyle, diliyle, uyumuyla, anlattıklarıyla değer katmalı üyeler bence. bu noktada naçizane sözlüğü yönetenlerin çok daha ciddi, çok daha disiplinli ve sözlüğün değerini/seviyesini koruma içgüdüsü ile hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. nicelik ve nitelik arasında bir karar verilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın