• 9649
    (bkz: 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı)
    hayal kırıklığımızın veya üzüntümüzün büyük olmasının altı boş değildir. avrupa takımlarıyla baş edebilecek kadroları on senede bir yakalıyoruz. 99-2000 yılları (öncesinde 88-89), sonrası 2012-13 yılları ve şimdi de 2023 yılı. elbette aralarda da başarılar var ancak takım yapısı ve camia olarak kompakt bir yarışmacı olmak bizim taraftarlarımız için 10-15 senede bir yakalanıyor ve onun 5 dakikalık hatta belki 1 dakikalık anlarla elimizden kayıp gitmesi derin üzüntüye sebep oluyor.

    bu takımın çok güçlü bir a planı var. dünyanın en iyi takımını 45-60 dakika yok etmek ve bunu tek bir maçta değil tüm büyük maçlarda göstermek kolay değil.

    ancak bu pres oyununun 60 dakikadan uzun sürmesi imkansız. ki 60 dakika bile epey güç. bu dakikalarda skoru alsan da, bayern maçında olduğu gibi alamasan da mutlaka bir b planına ihtiyaç var. belki oyunu tutma, belki pas oyunu belki başka bir şey bilmiyorum. ancak ikinci senesine girmiş bir takımın, hocanın ve yönetimin olduğu yerde bu ikinci planın da takıma yerleştirilmesi gerekiyor. bütün şampiyonlar ligi maçlarının ikinci yarıları çok sıkıntılı oluyor. sebebi de ilk yarıda yapılan yoğun pres oyunu.

    belki de takım iyi başladı devam edelim diye düşünmeden her ne olursa olsun belli bir dakikadan sonra b planına geçilmesi gerekiyor. aynı planın devam edebilmesi için 22 kişilik kadronun hemen hepsinin bu tarza uygun olması gerekir. ancak ilk 11 dışında bu planın alternatifleri elimizde mevcut değil. bu nedenle kerem d, oli hatta angelino gibi oyuncuları dahil edebileceğimiz ikinci bir plan oturtulursa çok özel bir sezon yaşarız.

    on senede bir gelen fırsatları, anlarla kaçırmamak için böyle çözümlere odaklanmak gerektiğini düşünüyorum. yenilsek de gururluyuz, doğru. ancak daha iyisi olabilir bunun da bilincindeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın