resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 6328
    ara pasları, çalımları, imza hareketlerini geçtim; ya bu adam frikiğin gol tehlikesi olduğunu gösterdi bize. o güne kadar frikik demek, birinin diğerinin önüne yuvarladığı, onun da topu iyi bi şekilde stop edebilirse şutu çekecek oyuncuya pozisyon hazırladığı, şutu çeken oyuncu da rakip barajdan koşup gelen oyuncuya çarptırmamayı başarabilirse bir ihtimal pozisyon tehlikesi yaratılan bir sahneydi.

    tugay'ın frikikleri olurdu, sert şekilde kaleye gönderdiği şutlardı. barajın içinden geçerse bir ihtimal beklerdik. kadıköy deplasmanında attığı bir gol vardı o şekilde. paslaşarak kullanılanda da kubilay'ın cork city'e attığı gol var aklımda.

    yani öyle barajın üzerinden plase ve şık bir vuruşla gol atılması, sahiden futbol hafızamda yoktu. seneler sonra prekazi'nin şampiyonluk maçında eskişehir'e attığı golü izlerken " aa böyle gol de atmışız geçmişte" diye şaşırmıştım.

    geldiğinde övgüyle anlatılıyor; ama tanımıyoruz, yaşımız küçük. 94 dünya kupası, la liga, serie a vs. izlememişiz, yayıncılık da bugünlerdeki gibi yaygın değil. tek hatırladığım, 31 yaşında olduğu için medyada "hagi dede, baston verin de oynasın" şeklinde yapılan muhabbetti.

    ilk maçında van deplasmanında iki gol attığını duyduk. iyiymiş bu adam diye heveslendik. sonra trabzon maçındaki frikiğine şahit olunca şaşkınlık daha da arttı. ama sonrasında da bizi hep şaşırtmayı, kendine hayran bırakmayı başardı gica. ara pasları, çalımları, şutları ile bize güzel oyunu tanıttı.

    özlüyoruz o günleri. maraton'da "hagi resitali" olarak anlatılan geniş maç özetlerinin başlangıcını beklediğimiz akşamları, öncesinde şansal büyüka'nın moda sokmasını, mesafe tanımaksızın attığı golleri, aşırtma vuruşlarını, kısacası ona dair ne varsa özlüyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın