resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 6327
    https://twitter.com/.../1714322771499462961

    --- alıntı ---

    çoğu futbolcunun imza hareketi, kendisinden sonraki jenerasyon futbolcuların hareketi geliştirmesi ile daha da ünleniyor. cruyff dönüşü, panenka penaltısı vb.

    hagi'nin imza hareketleri kendisinden sonraki jenerasyonun yapamayacağı kadar zor olduğu için unutulmaya yüz tutuyor.

    (her hareketi yapmak kolay tabi ne cambazlar var ama bu işleri maç içinde yapmak zor. bir gün mustafa doğan'ı bir imza töreninde izlemiştim inanılmaz hareketler yaptı, maç içinde ise topu sağından soluna çekmeye korkardı :)

    örneğin bu hareket hagi'nin basit imzasıydı, çocukken her maç yaptığım çok faydalı bir hareketti. kanata yakın sırtı dönük top aldığında, arkana hareketlenen takım arkadaşına, yüzünü dönmek zorunda kalmadan pası atmak için şahane işe yarardı. şimdiki pivot kanatlar falan neden kullanmaz bunu anlamıyorum.

    fakat diğer hareket, roberto carlos'a attığı çalımdaki hareket, akan oyunda çok zor. bir gün toprak sahada maçta yaparken ayaklarım birbirine takılmıştı dizi kırıyordum az daha :) onu yapamamak normal. her babayiğidin harcı değildi..

    sinan yılmaz

    --- alıntı ---

    videoda hagi'nin yaptığı hareketi gördükten sonra yazının tamamına tekrar tekrar hak verdim. şu hareketi mevcut modern futbol ortamında yapacak bir tane babayiğit yok. hagi, böyle bir futbolcuydu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın