• 55
    futbolun içinden gelmesi şart olan yorumcular. dönerci, sosyal medya fenomeni, önemli birisinin yeğeni olanları ciddiye almayınız. her meslek gibi futbolda içine girince anlaşılabilen bir spor dalı. hayatının hiçbir zerresinde ayağına futbol topu değmemiş, bir kulüpte bulunmamış insanlar yorumcuyuz diye geçiniyorlar. peki besyo falan mı yaptın? o da yok. e zaten senin televizyonda işin yok ki. olsa da ciddiye alınıp bakılmaman gerekli. x bir futbol severe verebileceği bir şey yok.

    --- alıntı ---

    -ben top oynamadım, kulüp içinde bulunmadım ancak bilmem kaç yıldır şu takımın maçını tribünden, diğer maçların çoğunu tv'den izliyorum. ben bu işi biliyorum çünkü çok fazla maç izledim.
    -ben çok gabiyim abi. benim topla pek aram yoktur. ayağım soldur aram yoktur. ancak şu topçu var ya leş gibi sakın gelmesin.

    --- alıntı ---

    bunu duyduğunuz anda kaçın ekrandan. jokey olmak için at olmak gerekmez ancak futbol yorumu için futbolu bilmek gerekir.
    herkes mesela mourinho'ya futbolcu oynamamış diyerek bir aşağılama getirmişti başlarda.
    ancak adamın babasının futbol kulübü var, oynamış bakmış yetenek yok, tercümanlık cart curt derken öğrenmiş bakın burası çokomelli içinde bulunduğu için öğrenmiş ve dünyanın elit teknik direktörlerinden olmuş.
    şimdiki yorumcularda var 500 metre göbek, viski yudumlamaktan döner yemekten kafayı kaldıramaz sanırsın bana pep. hayatında futbolcu izleyip analiz etmez, ismini bildiği için ne oynadığını bildiğini sanır. rakip takıma gelince öf kaka der, kendi takımına gelirse müthiş der.
App Store'dan indirin Google Play'den alın