• 232
    sezonun en iyi koşan, basan, mücadele eden, oynayan galatasaraylarından biri, malesef gol atamayınca beraberlikle bitirdi maçı. son haftaların aksine, sezon başını anımsatan bir tempodaydı takımımız. en çok bu nedenle belki de buruk bir heyecanla izledik maçı. ah dedik, neredeydi aklınız fener maçında, sivas maçında?

    aykuttaki ilerleme, sonunda valdesimizi yaratıyoruz inancı verdi bana. ufuk'tan beklediğimiz çıkış, yıllar sonra aykut'tan geliyor sanırım. topu oyuna çok daha iyi sokarken, maç deneyimi kazandıkça çabuklaşan refleksleri, artan özgüveni onu daha iyi bir kaleci yapıyor.

    geri dörtlü, önümüzdeki sezonun bir provası olsa gerek, hücumcu, hızlı, seri bekler; sağlam, oyun kurabilen, ayağı top yapan stoperler. bu bölgede yapılacak revizyon sonrası bu formatın daha kalitelisi olan bir defans hattına sahip olacağız umarım seneye.

    orta sahada topal vasattı yine. vasat derken, oyunun savunma yönünde hep var, hatta belki gereğinden fazla bile var, rakip hücumlarda sürekli savunmanın arasına kadar gerilemesinden çıkarıyorum bunu. ama hücumda yine risksiz, sürekli yana oynuyor. izleyenler hatırlayacaktır, ilk yarıda soldan bomboş bindiren caner'e atmadığı bir top var, bu durumun doruğa çıktığı anlardan biriydi. sanırım valencia söylentileri, onu baskı altına almış ve hata yapmamak için riske girip dikine atmak yerine en yakındaki arkadaşına oynamayı tercih ediyor sürekli. keita hareketli, sürekli top arayan, deneyen kimliğini yine koydu ortaya. bir de o çizgiden çıkan top gol olsa, bugün maçın yıldızı olarak o konuşuluyor olurdu yine. dos santos son haftalarda ender ayakta kalan oyunculardan biri olmasına rağmen, dün bir türlü tam olarak veremedi kendini maça. olsun sevgi pıtırcığım benim, olur öyle arada. sen kal nolur seneye de, çok sevdik biz seni.

    hücumda baros yine çok hareketli, çok istekliydi. iddia ediyorum, ki zaten bu sene de açık açık görüldü bu, baros neill ile birlikte bu takımın en önemli adamıdır. bugün takımdan ayrılsa, yeri en zor doldurulacak adamdır. onun yaşında, hızlı, teknik, adam geçebilen, pas verebilen, hava toplarına hakim bir santrafor bulmak imkansızdır gibidir şu şartlarda. umarım yönetim elini çabuk tutup seneye bitecek olan sözleşmesini yeniler bir an önce. bu adam futbolu bizde bıraksın.

    velhasıl, olmayınca olmuyor bazen, şampiyonlar ligine bir yıl daha hasretiz. ama büyük devrimler, büyük atılımlar kolay kolay olmuyor. bu sene kuruldu bu takım, her hat ilk kez oynuyor birlikte. elbette olacak ufak tefek aksamalar. ama önümüz açık, seneye çok daha iyi bir galatasaray olacak. yeter ki çabuk harcamayalım elimizdeki değerleri. unutmayalım sezon başı ettiğimiz sabır yeminlerini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın