• 9596
    halkın ekonomik açıdan bir çıkar yol bulmaya çalışması ve şirketlerin de bir bir halka arza açılmasıyla birlikte biliyorsunuz bir borsa fenomeni oluştu. hayatında ilk defa bir hisse alan insanlar, aldığı minicik hisseyle o şirketin tezgahtarlarını kontrol etmeye, çalışanlara söz geçirmeye falan çalışıyorlar. tam anlamıyla cehalet özgüveni ile oluşan, popüler tabirle cringe bir durum.

    işte bizim galatsaray taraftarı da aynı bu hisse alan insanlar gibi. 5-10 yılda bir iyi kadro görünce dünyanın futbolla en ilgili taraftarı olup, bir youtube katıl üyesi olarak kendini takımın sahibi sanıyor. asıyor, kesiyor, onu gönderip, diğerini getiriyor. maç içinde büyük efor sarfeden oyuncusunu yuhluyor. hiçbir öngörü, hiçbir analiz yapmadan en ilkel dürtülerle hareket ediyor. sosyal medyadaki taraftarların söylemlerine göre takım yönetilseydi 365 gün transferin açık olması gerekirdi. çünkü bir günde bütün 11 bozulup baştan kurulabiliyor. hayatında sadece bir kere bile 100 metrelik bir mesafede orta seviye hızla bir defalığına koşsaydınız sahadaki sporcuların eforuna saygı gösterirdiniz. yanlış anlamayın topla da koşun demiyorum.

    neyse şu hissedar taraftar profili bir an önce ortadan kalksın da biz de takımımızdan zevk alalım. başarı da, başarısızlık da olağan durumlar. ağızdan salyalar çıkmadan, hepsinin keyfini çıkarmayı bilmek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın