• 34009
    anlamadığım bir şekilde ne bir medya mensubunun ne de sosyal medyanın dile getirmediği bir durum var. galatasaray futbol takımının boy ortalaması iyice kısaldı. yalnızca 29 ağustos 2023 galatasaray molde maçı sonrasında rıdvan dilmen biraz bahsetti. aynı maçtan sonra da youtube kanalında hakan şükür tek cümle ile geçiştirdi. başka bahseden yorumcu varsa ben denk gelmedim.

    okan buruk'un kısa boylu futbolcu takıntısından ciddi manada sıkılmaya başladım. 96-2000 döneminde değiliz. her 1.70 futbolcu da messi değil.

    takımda zaten torreira var o da mücadelesiyle açığı kapatıyor. bunun yanında mertens, angelino, kerem gibi adamlar da eklenince hepten kısalıyoruz. takımda 1.85 üzeri futbolcu yok. hemen hepimiz halı sahada maç yapmış adamlarız. bilirsiniz ki karşınıdaki takım sizden iriyse yapılıysa gerçekten işin zordur.

    günümüz futbolunda fizik güç çok önemlidir. 1.70 ya da altı kısa boylu olup da avrupa'nın 1. sınıf takımlarında oynayan hele hele aynı anda oynayan kaç futbolcu kaldı allah aşkına.

    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı benim açımdan hiç sürpriz olmadı. herkes ilk 30 dakikayı övüyor da maç 90 dakika. 2-0 öne geçsek fark olmazdı geçin o işleri. yine kazanamazdık. samsunpor maçında 3-0 öne geçtik 3-2 olmadı mı. benzer bir senaryo olacaktı. güç bela 2-1 kazansak mevcut ilk 11 yine aynen devam edecekti. hayırlı beraberlik olmuştur umarım.

    kopenhag maçı öncesindeki yazımda belirttiğim tespiti burada tekrarlıyorum. son yılların şampiyonlar ligi şampiyonlarına bakalım. https://gss.gs/ICf.jpg

    galatasaray futbol takımı ise 1,76-1.77 boy ortalaması ile kendisinden en az 4-5 cm uzun takımlara kafa tutmaya çalışıyor. biz daha kopenhag takımına oyun üstünlüğü kuramazken bu baba takımlarla hiç mücadele edemeyiz.

    bugün radyoda dinlediğime göre bu haftaki şampiyonlar ligi maçlarında koşu mesafesinde 32 takım arasında 29. olmuşuz. bu hafta oynayan diğer 31 takımı incelesek muhtemelen boy ortalamasında da sonlarda bir yerde belki de son sıradayızdır. bu kısalık koşu mesafesinden hava topuna kadar oyun içi bir çok dinamiği etkiler. ben burada torreira varken 1.65 lik verrati gelmesin takım iyice pamuk prensesin yedi cücelerine dönecek derken espri yapan yazarlara da selam olsun.

    bu sezon hem oyun hem de skor olarak en rahat kazandığımız maç olan 8 ağustos 2023 olimpija ljubljana galatasaray maçında ilk 11'in boy ortalaması 1,807 cm. tüm bunlar da tesadüf olamaz diye düşünüyorum.

    sadece angelino yerine kazımcan, mertens yerine de oliveria, zaha ve barış alper'den 1 tanesi girsin takımın oyununun nasıl değiştiğini hep birlikte göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın