• 9590
    daha sezonun başında, herkesin iple çektiği ilk şampiyonlar ligi sınavımızda futbolcu ıslıklamaya başlayan taraftar topluluğu.

    bana göre asıl suç bu taraftara bileti dağıtanda. son birkaç yıldır kombinem var her maça gitmeye çalışıyorum. kapalı, eski açık, yeni açık, numaralı her tribünlen birçok maç izlemişimdir. maça gelmek isteyen eşim dostum için bilet ararken karşılaştığım bazı durumlardan bahsetmek istiyorum size;

    sözlük bilet aranıyor entrysinden sadece 1 kez bilet alabildim, onun dışında hep çeşitli bilet devir uygulamaları ve twitter üzerinden bilet aradım. özellikle geçen sezonda başlayan ve bu sezonda aynı şekilde devam eden bir çirkinlik söz konusu.

    bu işi(bkz: karaborsacı) meslek edinmiş insanlar var. çoğunun bilet kaynağının kimler olduğu da bu tribüne yıllardır emek veren birçok kişi tarafından tahmin edilebilir diye düşünüyorum. dün akşamki maçta (bkz: 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı) sözde devir işlemleri yapılmıyordu. bu bahsettiğim karaborsacı arkadaşlar için ise hiçbir problem yok, sizden fahiş ücreti alıyorlar ve bir şekilde bilet size geliyor.
    liste usulü yükleniyor deniliyor biletler, liste usulü nedir açıklayayım size. siz ad soyad ve tc veriyorsunuz belki birkaç saate belki 1 güne bilet sizin adınıza sanki passo'dan satın almışsınız gibi geliyor. bu arada bu konu sadece iç saha maçları için değil geçen sezonun sonlarından beri deplasman maçları için de geçerli oldu.

    burada bence devreye kulüp tarafından bilet işleriyle görevlendirilmiş kişiler giriyor. isimler bu işle ilgilenen kişilere gidiyor ve onlar tarafından yükleme yapılıyor. yani karaborsaya parayı verirken arada kaç kişi nasipleniyor o verilen paradan belli değil.

    durum böyle olunca gerçekten tribün yapacak olan adam yerine, parasını ödedik kardeşim oynayacak bu adamlar diyen tayfa stadyuma doluşuyor ve stadyumun bir kısmı futbolcu ıslıklarken bir kısmı onları bastırmaya çalışıyor ve kendi içimizde çatışıyoruz.

    yani demem o ki; futbolcuyu daha ilk şampiyonlar ligi maçında ıslıklayan taraftar suçludur ancak bu taraftar profilinin stadyuma girmesine katkı sağlayan kim varsa en az ıslıklayanlar kadar suçludur. bana göre, asıl önüne geçilmesi gerekilen konu bu düzendir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın