• 33988
    4-2-3-1 oynamaya çalışıp saha içinde 4-2-4'e kadar giden, hücum pres yapmak isteyip orta sahada tek kişi yakalanan, biraz daha sakin ve orta sahada güçlü kalması gereken takım.

    bana göre bu işin formülü baklava merkezli 4-3-3'tür. orta saha avrupa'da toreirra(geride)-ndombele(sol iç)-oliviera(sağ iç) olmalıdır. hücümda ndombele ve oliviere atağın yönüne göre ileri çıkmalılar ve takımın beyni olarak oyun kurmalılar özellikle oliviera. ligde yerli kuralından demirbay bu rolde oliviera yerine oynayabilir.

    ileri 3'lü hazır olduklarında zaha-icardi-ziyech'tir. bunun tartışması yok ama yedekleri de şahane. özellikle aktürkoğlu ve tete çoğu lig maçına 11, çoğu avrupa maçına sonradan girerek kalitelerini gösterebilirler. buradaki 3'lüler tam hazır olmadan deli dana gibi önde pres yapmamalılar, hatta avrupa arenasında -tamam kopenhag dişimize göreydi de- topu daha çok arkada beklemeliyiz.

    mertens'i çok seviyorum. ama bence bu kadar ilk 11 kendisi için yeterli. kendisi 22-23 sezonunun çok daha iyi bir juan mata'sı.

    davinson hemen defans hattına alıştırılmalı... angelino aşırı kötü bir oyuncu değil ama adamın en iyi özelliği orta açmalarını bile göremedik doğru dürüst, şu ana kadar sadece oyun kurulumunda iyi. kazım can en azından içerideki lig maçlarında oynamalı, yerli rotasyonu için de bizi kurtarır.

    muslera efsanemiz tabii ama ara ara maalesef benden sonraki kalecinizi hazırlayın diye hatırlatıyor.

    bir alternatif ise 3-5-2... ama avrupa maçlarında bu 5-3-2'ye dönüşmeli. yoksa söküp takarlar bizi. kadro dizilimi yine yukarıda yazdığıma 4-3-3'e paralel olur.

    okan hoca kendi taktiklerine takık bir hoca değil. yani değildi. pragmatik bir adam. işine ne geliyorsa, ne kazandırıyorsa onu oynatmalı ki kendisinin en sevdiğim özelliği buydu. sahada şu an için doğru gitmeyen bazı seyler var. özellikle orta saha çok güçsüz, bir ara pas, bir ver-kaç, bir kilit pasla oyuncuyu bir anda karşı karşıya bırakma işlerini sakin bir oyunla yapamıyoruz pek.

    açıkçası bu takımın kilit oyuncuları hazır olduğunda kimse ligde tutamaz. ucl'de de grup üçüncülüğünü rahat alabilir ve avrupa ligi'nde yeni bir destan yazabilir.

    ben inanıyorum, bu takım kasım ayı gibi fezaya uçar... onünde kimse duramaz.

    son bir not: bizim hayallerimizden vazgeçmeden, elimizden gelen mücadeleyi vererek bir süreliğine ucl'ye sürekli sadece katılım sağlamak önemli. o yüzden rakiplerimizin de bu kadar yatırım yaptığı bu yıllarda lig şampiyonlukları da çok önemli, hatta çok çok önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın