• 9559
    futbolu tamamen futbolcular üzerinden okuyan taraftar grubu. büyük çoğunluğumuz kötü giden durumu değiştirmenin çözümünün pil değiştirir gibi oyuncu değiştirmekten geçtiğini düşünüyor. “şunu çıkar, bunu sok”, “şunu yolla, bunu al” ile her sorunun hallolacağına inanıyor. teknik direktör ne istiyor, nasıl bir oyun oynamaya çalışıyor, oynatılması istenen oyuncu ihtiyaca cevap verebilecek mi gibi sorular ile ilgilenilmiyor. sonra da, belli bir reputasyonun altındaki futbolcuların şiddetle reddedildiği transfer sezonunda, molde’nin no name topçuları tarafından haşat edilince şaşırıp kalıyoruz.

    bunların hepsi normaldir. ben de dümdüz bir taraftarım, süper lig haricinde en son ne zaman maç izledim onu dahi hatırlamıyorum. futboldan katiyen anlamıyorum. ama bildiğim tek bir şey var, futbol bu kadar tek boyutlu bir oyun değil. her oyuncunun birbirinden farklı yetenek setleri var ve bazıları teknik direktörün kafasındaki oyuna daha uygun. kötü de oynasa, o futbolcuyu kafasındaki seviyeye çekmek için üzerinde ısrar edebilir. hatta bizim kötü oynadığını düşündüğümüz futbolcudan istediklerini alıyor da olabilir.

    bu sebeple bizim biraz salmamız lazım şu işi. kendi kıstaslarımıza, kendi ölçütlerimize göre değerlendirdiğimiz futbolcuların üzerinde aşırı anlamsız baskı kuruyoruz. misal iki maç sonra angelino tribünde ıslıklansa şaşırmayacağım, yaşandı bunlar çünkü.

    taraftar çok kıymetlidir, evet. ama duracağı yeri de biraz bilmesi lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın