• 1847
    türkiye cumhuriyeti var olduğu sürece adı da silüeti de hiçbir yerden silinemeyecek olan büyük lider. kurucu liderimiz.

    istismarcılarından da düşmanlarından da nefret ediyorum. düşmanlığı zaten apayrı bir boyut da, istismarcılığı küçük ve mide bulandırıcı. sözde kemalist kesmin kemalist devrimi komünizmle falan bağdaştırdığını gördü bu gözler.

    mustafa kemal paşa, dünyanın tanıdığı bir askeri deha, bir devrimci, bir kültürel simgedir. fakat atatürk var ya işte, atatürk bir fikirdir. çağdaşlığı, cumhuriyeti, demokrasiyi, inkılapçılığı ve bilimum değeri temsil eden bir fikir.

    insanlar atatürk düşmanlığı yaparken esasında insan olan atatürk'ü değil, fikir olan atatürk'ü zedelemeye çalışıyor.

    ata'nın çokça kez insan olarak değil fikir olarak yaşamak istediğine dair sözleri bulunuyor, ayrıca naçiz vücudum elbet toprak olacaktır fakat türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır derken de kendisinin kişi olarak değil fikir olarak yaşamasını istediğini belirtmiştir benim nezdimde. atatürk düşmanlığı cumhuriyet düşmanlığıdır. atatürk düşmanlığı emperyalist sistemlere destektir.

    kemalist devrim her şeyden önce emperyalizme karşı verilmiş kutsal bir savaşı temsil eder. buradaki savaş sadece cephedeki değildir, geri kalmış bir ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmaktır, bunu yalnızca 10-15 yıl gibi akıl almaz bir sürede başarmaktır. batılılaşma çabası değil batıya kafa tutma hareketidir.

    atatürk milliyetçiliği "en büyük türk milleti" demek değildir, atatürk milliyetçiliği başka devletlerin esiri olmadan kendi kendine üreten, öğrenen, ihraç eden bir ülke olma çabasıdır. paşa'nın en büyük hayali her zaman tam bağımsız türk devleti olmuştur. hayatı boyunca manda ve himayeye karşı durmuş, türkiye'nin kendi yağında kavrulabilen bir devlet olmasını istemiştir. bunu istemekte de haklıdır çünkü türkiye, coğrafi konumu ve tarım, hayvancılık gibi alanlara elverişi, madeni açıdan zenginliği gibi gibi sebeplerle "kendi kendine bakma" ihtimali her zaman yüksek bir ülke olmuştur. ayrıca içinde bulunduğumuz topraklar asırlar boyu kültürler beşiği olduğundan, kültürel zenginlik içinde yüzen de bir ülkeyiz. yalnızca istanbul'dan bahsetmiyorum. konya, hatay, izmir, bursa, urfa ve daha nice şehir yıllar boyu kültürlere ev sahipliği yaptı. üstünde bilmem kaç ırktan insanın yaşadığı ve kültürel değer kattığı bir ülke türkiye. bu açıdan bütün avrupa'dan öndeyiz.

    uzun lafın kısası asla ölmeyecek bir fikirdir, en güzel yol onun açtığı yoldur, en güzel örnek onun kendisidir. bir türk olarak ne zaman yabancı bir insanla konuşsam kendimi atatürk'e sahip olduğum için gururlu hissederim. atatürk öyle büyük, öyle ölümsüz bir figürdür. bu vesileyle mekanın bir kez daha cennet olsun büyük ata'm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın