• 2552
    en buyuk eksikligi turkiye'de altyapi egitimi almis kisilerdeki temel futbol bilgileri eksigidir. bir zamanlar yurtdışında masörlük yapan bir yakinimin bahsettigine gore futbola yeni baslamis bir altyapi oyuncusu yalnizca belirli bir surede 10bin pası sadece antrenmanda yapiyormus. bu 1 senede mi belirli bir donemde mi o konu muallak, malum gecmis gun. bizde muhtemelen 10bin pas baremini 25 yasinda asan futbolcular vardir.

    bizde yetenekten ya da yetenegi gelistirmekten ziyade, para kazanalim, arsa alalim, araba alalim meraklisi ailelerin az biraz yetenek gosteren cocuklari ile, babasi eski futbolcu ya da bu islere az biraz icli disli kimseler dolduruluyor orta sahaya.

    hic unutmam 94 senesinde denizlispor yaz okullarina devam etmis bir arkadasim yaz okulu sonrasi secmelerde altyapiya alinmamisti. ancak secme macina gelmeyen, dogru durust eğitimlere katilmayan bir antrenor yegeninin alindigini biliyorum. zira neden gelmedi diye bakinirken, ertesi gun listede adini görüp ogrenmistik bu durumu. bizim arkadas da 95 senesinde secilmisti, o da babasinin kulup baskaniyla konusmasi sonrasında. neyse adam su anda daha onemli isler yapiyor bizim hayatimizi kolaylastiriyor falan abd'de.

    yani demem o ki, bir yerlerden bir selamla futbolcu olabiliyorsunuz. hani cocugunun futbolcu olmasini isteyen babalar varsa aramizda, cevrenizi iyi tutun. cesme basinda bir iki tanidik olsun o yeterli.

    su kadrodaki futbolcularin yarisi da bu tayfadan. yoksa bu zekayla, bu yeteneksizlikle birak milli takimi futbolcu bile olamayacak adamlar gidip ermanistan'dan zar zor puan kopariyorsa, sirf gurbetçi ya da yurtdisinda oynuyor diye alinan adamlar.

    birkac kişiyi vareste tutuyorum. onlari zaten herkes izledi. banko yazilabilecek kisiler.

    bu takima genc ve basariya ac bir yerli teknik adam gerekiyor.

    cok basit ya. 25 kisi sec. ayni uyruktan, performans durumlarina gore kadroya yaz. taktik belirle yardir. bu kadar basit bir is be!

    ama tabii ilk 11 icin başkalarının talimatiyla hareket eden pasif bir teknik direktor basta olunca, sirf birileri cukka yapsin diye milli kadro belirlenince boyle oluyor.

    gercekten de türkiye a milli futbol takımı! o kadar!
App Store'dan indirin Google Play'den alın