• 33903
    23/24 sezonunda türk futbol tarihinin kağıt üstünde en iyi kadrosunu kurmuş takımdır. en güzel tarafı ise mertens hariç çok yaşlı, emekliliği gelmiş futbolcusu yoktur. yaşlıyı geç, birçok futbolcusu kariyerinin en verimli döneminde şu anda. tabii ki ''en iyi kadro'' derken demek istediğimiz isim olarak. yoksa takım oyunu, takım uyumu gibi şeylerin nasıl olacağını izleyip göreceğiz.

    gerçekten ilginç bir kadromuz oldu. takımın birçoğu bırak %100'ünü, bildiğimiz halinin %70'ini sahaya yansıtsa geçen sezondan daha fena bir sezon izleme ihtimalimiz yüksek. geçen yıl dost düşman diyordu ki ''galatasaray'da maç çözebilecek, tek başına kötü oynanan bir maçı kazandırabilecek bir sürü adam var.'' şimdi biz bu kadroya zaha, ziyech, ndombele, tete, angelino falan ekledik.

    tabii ki bunların hiçbiri rehavet sebebi de olmamalı. bunu biraz tehlikeli görüyorum açıkçası. süper lig, transferde şampiyon olup sezon içinde dağılan bir sürü takım gördü. galatasaray'ın bazı kadroları da dahil. evet bu kadro çok farklı. öyle sadece hücum hattının falan iyi olduğu değil, komple bütün takımın çok üst seviyede olduğu bir kadro hatta öyle ki en güçlü kısmı hala savunması olabilir bunca yıldıza rağmen. yine de o odağı kaybetmemek lazım. buradaki en büyük güvencem okan buruk ve kazanma hırsı. hoca, şu anda koltuğun ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyor.

    bu tarz kadroların en büyük sıkıntısı beklentinin aşırı yüksek olması ve herkesin kafasındaki o 11'in genelde sahada olmamasıdır. biz taraftarlar olarak ''bu kadroyu öyle bir dizelim ki herkes oynasın, herkesi duman edelim.'' diye düşünürüz ancak gerçekler öyle olmaz. futbolcuların sakatlıkları, fitlik durumları, cezaları, performansları, takımla uyumları ıvırı zıvırı bir sürü etken devreye girer. genelde de herkesin hayalindeki o kadro sahaya çıkmaz. yani fm'de, fifa'da olduğu gibi olmayacak. herkesin kendini buna hazırlaması lazım. geçen yıl avrupa'nın olmaması, dar kadro ve istikrarlı futbolcularla birlikte ligin çok büyük bölümünü aynı 11 ile oynamıştık. bu yıl öyle değil. bir sürü şey olacak ve kulübede de bir sürü adam oturacak. herkesi sürekli oturtamazsın, herkesi sürekli oynatamazsın. bunun yanında zaten bir yerli oynatma durumu da var. dolayısıyla kafamızda ideal kadrolar kurup sürekli onu beklemek hayal kırıklığı yaratacaktır derim.

    umarım sonu hayal kırıklığıyla bitmeyen, kağıt üstünde yarattığı heyecanın karşılığını veren, ego savaşlarına sahne olmayan, sakatlık ve saha dışı sıkıntılardan uzak bir sezon geçiririz. allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın