• 5
    bu tanim aslinda teknik kapasiteden cok fiziksel becerilerin karsiligi olarak kullanilir. mesela giannis nba'e gittiginde sutu olmayan ne yapacagi kestirilemeyen biriydi. atletizmi ve caliskanligi ile tavani yuksek dendj ama guvenilemedi. sonrasinda 2 kez mvp secildi. jokic ise fiziksel ozellikleri vasat gorundugu icin asla boyle bir tanimlama icinde olmadi, o da 2 kez mvp secildi ve o da vasat bir franchise'i nba sampiyonu yapti.

    futboldaki karsiligi da yanlis degil esasen. ndombele icin konusuyorsak, fiziksel yetenekleri o kadar ustun ki, teknik becerileriyle birlestirip potansiyeline ulasinca sacma sapan bir adam ortaya cikiyor. ancak bunu henuz basarmis degil.

    tavani yuksek kotu bir tanim degil. govde genisligi, kalca kemigi onemlidir yine basketbolda. oyuncunun fiziksel gelisimi icin ne kadar genisleyebilecegi ve kas kutlesi ekleyebilecegini belirlenir. futbolda da teknik eger basic ihtiyac ise, ustune ne kadar koyabilecegini fiziksel meziyetleriyle aciklayabiliriz. ndombele tenknik olarak elit seviyede bir oyuncu. pasorlugu vs hep en ust seviye. atletizmi de cok yuksek olunca tavani yuksek diye tanimlaniyor. fakat bu ikisini birlestirmek calisma ve zaman istiyor. ndombele bunu henuz yapmis degil.

    henuz 26 yasinda olan bir oyuncu oldugu icin umarim o "tavani" bulmasini saglariz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın