resim
Ali Turap Bülbül
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:19
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 179
    genç oyuncuların gelişmesi, potansiyeline ulaşması için, doğru yerde, doğru sistem ve takımda ve hatta doğru hocayla çalışmaları gerektiğini savundum ben. yani sadece oynamak değil, nitelikli, potansiyelini gösterebilecek görevlerde oynamanın önemini savundum. buna kötü örnek olarak da her pası 40 metrenin üzerinde olan takıma atalay'ı kiralamanın ne kadar yanlış olduğunu söyleyerek anlatmaya çalıştım.

    peki doğru zaman ve doğru takım neresi?

    futbolda her mevkiinin farklı bir görevi olduğu gibi, benim açımdan önemi de vardır. yani bazı durumlardan feragat etmen gerekirse veya genç oyuncu yetiştirmede riski minimize etmek istersen bunu bölge bölge ayırmak mantıklı olabilir.

    benim için en önemli mevkii, en ileride oynayan oyuncu. çünkü forvetin gol atamadığı zaman istediğin kadar iyi oyna, istediğin kadar üret, istediğin kadar yüksek xg'ler üret, tabelaya baktığımızda eğer skor lehinize değilse, hiç bir şeyin anlamı kalmıyor. bunun sıkıntısını daha önceki dönemlerde gördük zaten. o yüzden benim görüşüme göre, en son riske edilecek yer ileri uç olması görüşündeyim. bunu orta sahanın defansın önünde oynayan oyuncu, stoperlerden en az biri, kaleci, açıklar ve en son bekler oluşturuyor.

    tekrar etmek istiyorum, bu sıralama demek, beklerin önemsiz olduğu anlamına gelmiyor. iyi bir bek seni şampiyon yapabilir. demek istediğim şu, maç içinde daha çok tolere edilebilir. tabii ki tolere edebilecek bir takımla.

    yani ben teknik ekipte olsam, akademiden ilk 11'e alacağım ilk mevkiiler bekler olurdu. özellikle elimde ali turap gibi bir değer varsa.

    benim gözlemleyebildiğim kadarıyla, ali turap, kazımcan'ın bize geldiği ilk güne nazaran daha iyi durumda. kazımcan kendini çok iyi geliştirdi, sürekli çalıştı ve aldığı dakikaların hakkını verdi. burada kazımcan'a kötü demek istemiyorum, ikisini de ilk izlediğimde gördüklerime göre böyle olduğunu düşünüyorum.

    bu dediklerimi birleştirdiğimde özellikle ligde ali turap'ı kullanma fikri bana çok mantıklı geliyor. hatta şöyle söyleyeyim kesinlikle önüne transfer yapılmasını istemiyorum.

    7 eylül 2023 itibariyle sağ bek mevkiisi için ömer ali ve bünyamin isimleri geçmekte. eğer ali turap yerine bu isimlerden biriyle resmi görüşme yaparsak, işte o zaman esas yangını yapmamız gerekir. aynı seviyede oynamadıkları için şuan için bu ikiliyle ali turap'ı kıyaslamak doğru olmaz. ali turap'ın potansiyelini ve geleceğini noktayı kestirmek de zor olabilir. hatta gelebileceği nokta maksimum bu oyuncuların seviyesi de olabilir. bu ihtimallere rağmen, kesinlikle ve kesinlikle önüne oyuncu almamalıyız.

    etrafında torro- nelsson- ziyech- tete- ndombele olan takımda bir oynasın. biz sabrederek, o öğrenerek gelişsin. ne kadar gelişecek daha sonra bakarız, ama şuan için kesinlikle bu şansı kendisine vermeliyiz. bu hem şuan için hem de gelecek oyuncular çok çok değerli.

    tabii ki kendisinden boey gibi sürekli bindirmesini, sol açıklarını bezdirmesini bekleyemeyiz, ama ben biraz daha içeri girerek oyun kurulumuna yardımcı olabileceğini, hatta ileriye çıktığı zaman half spacelere girebileceğini, takım için değerli bir oyuncu olacağını düşünüyorum. bu düşüncelerim gelecek için direkt olarak bu sene için. bu da bence bu sene için yeterli olacaktır.

    geçtiğimiz günlerde 2023-2024 transfer sezonunda vecino transferi için acayip yangın çıkartıldı. haklı, haksız, buna bir şey söylemek istemiyorum. fakat bünyamin ya da ömer ali transferi yapılırsa, bu yapılan yangından daha büyük yangın yapılması gerekmektedir. normalde bu tarz durumlarda sessiz kalmayı tercih etsem de bu sefer körüğümü alır, klavyemi yağlarım.

    bizim de taraftar olarak, en azından sözlük olarak buna destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. umarım beklediğimiz süreleri alır ve hem yerli konusunda hem de akademi konusunda elimizi güçlendirir.

    yolu ve bahtı açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın