resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2279
    bana acı bir tecrübe yaşatmış oyuncu.

    evet kendisini çok sevdiğimi söyleyemem. 9 aydır falan sözlük yazarıyım. çok entrym yok, az ama öz yazmaya çalışıyorum, haftaiçi de yazamıyorum. ancak haftasonları ne kadar boş zamanım olursa ve içimden geldiği kadar işte. 200 entrym var topu topu, yarısı falan basketbol hakkında, sözlükte basketbolu takip edenler az olduğu için onlar pek ilgi görmüyor zaten. futbol hakkında da hiçbir futbolcu hakkında olumsuz eleştiri yapmamaya çalışıyorum, takımda sevmediğim adam da çok azdır, barış özbek vardır mesela. benim burada yazma kaygım ne dikkat çekmek, ne de karma yapmak. öyle olsaydı zaten bu kadar az entry yazmazdım, nitelikli olmayan ama komik birkaç şey yazar alırdım diye düşünüyorum on numara oyları. demem o ki arada bir sağ üstte ben'e bastığımda bu hafta dikkat çeken entryleri sekmesi çıkıyor, en beğenilen entryleri falan çıkmadı mesela bugüne kadar hiç. en ofsayt entryleri de çıkmamıştı, ta ki arda hakkında eleştirici bir entry yazana kadar.

    dediğim gibi kendisini çok sevmiyorum, ilk çıktığı zamanlarda ben de heyecanlandım mlada boleslav maçında mesela, veya o sezonun geneli diyelim. daha sonra röportajları rahatsız etti beni, kilo alması, durarak oynaması, bazı şeyler soğuttu arda'dan beni. kaptan yapıldığında sevinmedim, açık açık da söyleyeyim. belki birkaç yıl sonra olsa ben onu sevmezken bile razı olurdum, ama daha çok erkendi. metin oktay ile karşılaştırıldıkça içim acıdı, üzüldüm. büyük kaptan tezahüratlarını hak ettiğini hiçbir zaman düşünmedim.

    düşünmek zorunda da değildim zaten. ama asıl konu burada başlıyor. taraftarın tapar derecede sevdiği bir oyuncu hakkında olumsuz bir şey yazmak suç mudur? görünen o ki öyle. ama aynı taraftar değil mi bir hafta öncesinde büyük kaptanını yuhalayan, niye tepki aldım o zaman bu kadar? anlamıyorum, anlayamıyorum. dediğim gibi kaygım karma değil, öyle olsaydı eğer haftanın en ofsayt entrylerine giren entrymi silerdim üstüne bir tane daha yazmak yerine(ki muhtemelen o da girecek listeye). taraftarın böyle değişken bir şekilde davranmasına üzülüyorum, belki de kaptan yapılmasa kendi açısından daha iyi olacak arda'ya da çok zarar gördüğü için üzülebiliyorum.

    evet arda hakkında olumsuz konuşabilirim, sevmeyebilirim ama;

    sizin fikirlerinizle aynı şekilde düşünmemem kendisi hakkında yazdığım her entrymin kötülenmesini, toplumsal linç muamelesi görmemi gerektirmez. ilk cümlede sölediğim tecrübe ise şu oldu benim açımdan: taraftarın sevdiği bir oyuncu hakkında onlarla aynı düşünmüyorsan belirtmeyeceksin, yazmayacaksın düşünceni.

    sözlüğün amacı neydi, pardon? insanların kendi düşüncelerini özgürce ifade edebileceği bir ortam oluşturmak değil mi bir bakıma? öyle olmadığını üzüntüyle görüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın