• 33882
    bilmiyorum farkında mıyız ama ben kulübün çok farklı yerlere evrilmeye başladığını düşünüyorum. olaya şöyle bakıyorum ben;

    icardi: bize gelmeden önceki son 2 sezonunda psg'de vasat bir performans sergileyip, biraz da hayvani rotasyonun etkisiyle yedek kalan bir oyuncuydu. onun öncesinde zaten inter taraftarıyla tartıştığından dolayı italya'da da gözden düşmeye başlamıştı ve wanda'nın bence o dönemler yanlış tercihiyle birlikte futbolla bağı çok fazla kalmayan bir oyuncu olmuştu. bize transferi olmasaydı muhtemelen şu an arabistan ligine transfer olmuştu.

    sonuç olarak, bizimle birlikte yeniden doğan, takımı şampiyon yapan. maç başına gol atan bir oyuncu oldu. eğer şampiyonlar liginde de performans sergilerse rüştünü tekrar ispat eder. zaten takip edilen bir adam şu an avrupa'da.

    zaniolo: bir zamanlar woderkid'ken, uzun süreli sakatlıktan dolayı gözden düşmüş, üstelik roma taraftarı tarafından da aforoz edilmiş bir oyuncuydu.

    bize geldikten sonra o kadar da üst düzey performans sergilememesine rağmen 3 ay top oynayıp ingiltere'nin yolunu tuttu. orda tutunamayıp geri dönse bile fark etmez, bir sene bizde oynar yinne satarız top oynamayı istediği sürece.

    bu sezon alınan tete, ndombele, ziyech, angelino ve davinson gibi oyuncular transfer edildi. hemen hepsinin ortak özelliği artık gözden düşmüş oyuncular olması.

    eğer bir şekilde biz tekrar bu oyuncuları parlatırsak hatta tekrar avrupa'ya transferlerini sağlarsak, avrupa'daki kulüplerin bizlere bakış açısı tamamen değişir.

    öreğin, city gibi, chelsea gibi, bayern gibi, psg gibi hayvani kadrolarla oynayan takımların dikkatini çeker bu durum. boşuna ingiltere'de manşet olmadık bu transfer döneminde. genç oyuncularını yahut büyük umutlarla transfer edip verim alamadıkları oyuncularını ama kiralık olarak ama sonradan satın alma maddesi koyup bize gönderip oyuncuların durumlarını takip edebilirler. belçika ve hollanda ligleri gibi baskının neredeyse 0 olduğu liglere oyuncularını göndermek yerine, türkiye süper ligi gibi, kalitenin çok olmadığı ama acayip zor ve baskılı bir ligde oyuncularının performanslarını görmek isteyebilirler. gerçek challenge olarak bizim ligi hedef ligi haline getirebilirler.

    bunun bize faydası şu olabilir, mesela 30'lu yaşlarda, artık ikinci baharını yaşayan topçular yerine, hem daha genç hem de daha kaliteli oyuncuları kulübümüzde görebiliriz. üstelik öyle hayvani paralar saymamıza bile gerek kalmayabilir.

    dediğim gibi bu sezon transfer olan oyuncularımızın performanslarını özellikle merak ediyorum. eminim diğer kulüpler de takip edeceklerdir. eğer dediğim şekilde oyuncular iyi performans sergilerlerse, bu durumun tesadüf olmadığı görülür ve bize etkisi muazzam olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın