• 33881
    2023-2024 yılı için uefa listesini vermiş, işlerin yavaştan normale döndüğü takımım.
    takımın yaz dönemindeki en büyük sıkıntısı, ismen büyük ancak fiziksel/ruhsal olarak hazır olmayan oyuncuların takıma katılması ve ülke puanından dolayı sürekli eleme oynamak zorunda olmamızdır. eğer şampiyon takım direkt şl'den başlıyor olsayı bu kadar yangını yapmaya gerek de olmayacaktı.

    ben 35 yaşındayım, yaklaşık 20-25 yıldır akli melekelerim yerinde gs'ı takip ederim. hiç bir dönemde transfer sezonunun başında/ortasında transfer bittiğini görmedim.

    2023-2024 dönemi için, temmuz 15-20 arasında icardiyi bonservisle bağladığımız, sezon başı kampına sol bek angelinoyu yetiştirdiğimiz bir denklem çok da kötü değildi. zaten şampiyon takım iskeleti devam etmekte. ihtiyaçların da birisi (sol bek) hallolmuş durumda idi.

    burada zaniolo'nun beklenenden geç gitmesi bence ilk sıkıntıyı ortaya çıkardı. hatırlarsınız, ilk zanioloyu aldığımızda şöyle muhabbetler dönüyordu, milan ile anlaştık, bir nevi hülle ile zaniolo oraya gidecek. ancak tonaliyi newcastlea göndermelerine (paraları olmasına) rağmen, zanioloya gitmedi milan. böylelikle ilk sorun ortaya çıktı. zaniolo'ya yer bulmak/göndermek. çünkü buradan gelecek paraya ihtiyacımız vardı. zanioloyu bir şekilde gönderince, onun yerine rashica bekleniyordu. burada rashicaya verilecek 5-6 milyon euro ve yıllık ücret yerine bu maliyeti, geri dönüşü daha yüksek olan, genç, brezilyalı ve potansiyeli olan teteye verdik. ki çok da mantıksız değildi bu hamle de.

    şampiyon takımın iskeleti korundu, ancak özellikle mertens ile bu işin en azından 11 düzeyinde gitmeyeceği de belliydi. işte burada temel kırılmalardan birisi bence ziyech ile oldu. eğer 4-2-3-1 oynayacaksa gs, 3'ün ortasındaki pozisyon için olağan şüphelilerden birisi ziyech. ben kendisinin hırslı biçimde oynayıp tekrar üst lige gideceğini açıkçası çok düşünmüyorum. ancak, sözleşme şartları bizi çok zorlayacak şartlar değil. tadicin yere göğe konulamadığı bir ligde ziyech ciddi anlamda fark yaratır.

    benim bu dönem için anlamakta zorlandığım ve kafama koyamadığım tek transfer zaha oldu. süper ligde üç yerlinin oynatılması gerektiği malum. kerem aktürkoğlunun arada sırada çıkacağı bir denklemde zahayı oynatsak mantıklı ancak zaha rotasyon oyuncusu olma açısından arıza çıkarabilecek bir karakter. zahayı oynatırsak 3. yerli işi yine zora girecek. her ne kadar bonservis vermemiş olsak da zahada ciddi maliyet altına girdik, umarım zararlı çıkmayız.

    haftadan haftaya gs maçı izleyen birisi bile, sergio-mertens-torreira orta sahasının şl'de elek olacağının bilincindedir. bu nedenle sergio'nun yerine de bir ikame gerekmekteydi. burada erden timur ve ekibin hangi oyuncuyu beklediklerini bilmek isterdim. burada fred ve szymanski düşünüldü, ancak maliyet nedeniyle vazgeçildi. szymanski'nin toplam maliyetinin fb'ye 20 milyon euro civarına denk geldiği düşünüldüğünde, yaptığımız ndombele transferinin de makul olduğunu görmek ve kabul etmek gerekiyor. ancak ndombele avrupa piyasasında çok istenen bir topçu olmadı, en azından şl özelinde. bu nedenle erden timurun bizi 45 gün bekleyen bir oyuncu var ifadesindeki oyuncunun ndombele olduğunu düşünüyorum.

    yine orta sahaya kerem demirbayı aldık. ben bu transferin sezonda bizim adımıza x faktör olduğunu düşünüyorum. mavi kart mevzusunu yusuf demir yerine, daha çok oynatabilecğeimiz, duran top tehdidi olan ve kaliteli bir oyuncudan yana kullandık. özellikle 11 oluştururken çok işimize yarayacak kerem demirbay.

    bu dönem için anlayamadığım bir diğer transfer de sanchez. açıkçası maliyeti bana göre korkunç boyutta. tabii ki oyuncunun geçmişi, pl öyküsü, oradaki maaşı. hepsini düşündüğünüzde bu rakamlar oyuncu özelinde makul olsa da bizim bu oyuncuya ne kadar ihtiyacımız vardı, açıkçası onu bilmiyorum. yine de toplam maliyeti 20 milyon euroya gelecek olan 37 yaşındaki ramostan daha iyi bir transfer. (ben bu transferin aslında ara dönemde nelsonun da tottehnama transferini de resmileştirdiğini düşünüyorum. bir şekilde 15-18 arası nelsonu alıp kafa kafaya takas yapacağız gibi).

    yedek forvete yunanistan gol kralı ve ne yapabileceğini bildiğimiz (her ne kadar gösteremese de * ) bakambu da alındı. gomis yerine benzer paralara bakambu çekmek de güzel iş. yedek forvet olmayı kabullenmek her zaman kolay iş değil.

    özetle, ben bir taraftar olarak bu transfer döneminden ve oluşturulan takımdan memnunum. buradaki tek sıkıntı özellikle boey ve nelson başta olmak üzere, kerem ve apokerimin maaş işini kafaya takmaları. ıcardinin 10 milyon aldığı kimsenin gözüne batmaz da, zaha sivas deplasmanına gitmem vs derse o zaman kazan kaynayabilir. bunları idare etmek de ekibin işi tabii.
App Store'dan indirin Google Play'den alın