• 181
    fikstürünün de belli olmasıyla galatasarayın hedefleri doğrultusunda çok kötü de bir grup olmadığını düşündürten (1-2 problem harici), 2023-2024 sezonu avrupa mecramız olarak bize ev sahipliği yapacak şampiyonlar ligi grubumuz.

    grupdan en kötü ikinci çıkabilmemiz için en önemli faktör eğer biz puan alamayacaksak kendilerinden bayern münich tulum çıkartmalı grupda. herkesi, geleni-geçeni yenmeleri lazım; ki ben içerdeki maçımız için o kadar da karamsar değilim.

    manchester united herkesin ense kararttığı kadar kötü bir kura olmadığını düşünüyorum. şu an ki halleri bizim kafa kafaya çarpışmamız gereken bir profil eğer avrupada kalıcı olarak başarılı olmak istiyorsak; ki hem yönetim hem teknik ekip öncelikli hedefin avrupada kalıcı olmak olduğunu üzerine basa basa söylüyor şampiyonluk kutlamalarından beridir; ve orta-uzun vadeli planlarımız da yeni bir avrupa kupası getirmek ise ülkeye, kaçışın olmadığı bir tarz eşleşeme. avrupa kupasını lokomotif moskova ya da victoria plzen yenerek almayı düşünmüyoruz herhâlde değilmi? hakim ziyech , mauro icardi, wilfried zaha, fernando muslera bizi bu tarz takımlarla kafa kafaya oynatsın diye varlar.

    kophenag eşleşmemiz ise isim olarak değil ama fikstür yerleşimi olarak canımı sıkan tek yer oldu. ilk maçı kara kış gelmeden deplasmanda oynayabilseydik çiçek gibi fikstür diyecektim kısmetimiz buymuş ama, hedefi avrupada kalıcı olmak ve başarılar kazanmak olan bir takımın belki de kar-kış dinlememesi gerekiyor.

    ufak da bir anektod la bitireyim; içinde bulunduğum çeşitli forum/oyun grupları içerisinde karşılaşacağımız üç takımında onlarca taraftarı var birebir temasta olduğum ve arkadaş diyebileceğim. hiç kimse, ama cidden hiç kimse memnun değil galatasarayın gruplarında olmasından. danimarkalılar gitti üçüncülük diye bakıyor, ingilizler lan gitti ikincilik diye bakıyor, almanlar birincilik konusunda net değiller ve sebep olarak bizi söylüyorlar... baya baya manchester uniteddan daha fazla çekiniyorlar bizden.

    diyebilirsiniz 10-20 adam böyle söylüyor diye gerçeklik bu olmuyor, haklı olabilirsiniz... galatasaray bir his takımıdır, sinerji sağladığımızda ortaya çıkan enerji bölüm sonu canavarı olan psg - real madrid - manchester city hariç herkesin dizlerini titretiyor hala.

    ortadoğulu ağlaklığı bırakıp galatasarayın o enerjisini ortaya çıkarırsak bu gruptan en en kötü ihtimalle avrupa ligine gideriz.

    herkes bir silkinip kendine gelsin, galatasarayız biz... kim gelse çıkıp kafa kafaya oynamak, türk olmayan takımları yenmek bizim olayımız. ama yeneriz, ama yeniliriz orası maçlar oynandıktan sonra belli olur, daha maç yapmadan ense karartmak yakışmıyor bize.
App Store'dan indirin Google Play'den alın