resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2275
    eksi sozlukte alavgan ın hakkında yazdığı yazıyı paylaşıyorum. paylaşmamın nedeni aynı zaman da bu fikre katılmamdır.

    --- alıntı ---

    herkes aceto'nun yazısının son kısmını çok beğenmiş ancak ben beğenmedim.
    aksine doğru noktayı göstermek yerine, yanlışları doğru yapmış bir yazıdır o.

    arda turan'ın gitmesi çözecek mi sorununu? emre belözoğlu galatasaray'da kaldı da mı böyle oldu? hayır. aksine gitti ve hazır olmadığı bir ortamın içinde daha da bozuldu. psikolojik yapısı tamamen rezil oldu. ayrıca emre'nin türkiye'den gitme nedeni neydi? türkiye'de karıştığı trafik kazasıydı. "katil emre" sözlerinden kurtulmak için gitmedi mi? bu baskıyı kaldıramıyorum dememiş miydi?

    olayları saptırarak benzerlikler çıkarmak arda turan'ın yolunu yanlış çizer. arda'nın sorunu ne taraftardan dolayı, ne kulüpten dolayı. arda şu haliyle yurt dışına giderse emre'den farklı olmaz. çünkü bu sorunu tek çözebilecek kişi yine arda.

    arda'nın değiştirmesi gereken akıl hocası ve düşünce yapısı. baskı ortamlarından çıkamıyor arda. işine konsantre olamıyor. fenerbahçe'nin stadına gidip baroni'nin sataşmalarından dolayı konsantresi bozulabiliyor, kendi sahasında taraftarın tepkisinden konsantresi bozulabiliyor. bunlar yurt dışına çıkınca karşılaşmayacağı şeyler mi?

    arda, bir marco materazzi'ye karşı oynayabilir mi inter-milan maçında? o siniri, stresi kaldırabilir mi? shevchenko'nun yediği tekmeleri yiyerek işine devam edebilir mi?
    aynı şekilde barcelona-real madrid maçında xavi'nin, messi'nin bernabeu atmosferinde yaptıklarını yapabilir mi?
    ingiltere'ye giderse ne olacak? orası paul scholes'un, rooney'nin, lew bowyer'ın, bilimum saha içi pisliği yapabilecek oyuncuların memleketi.

    hadi onu da geçelim. arda giderse 1-2m avroya mı gidecek yoksa 10m civarına ya da üstüne mi gidecek? tuncay'ın üstünde bile bedavaya gitmiş olmasına rağmen baya baskı vardı ki arda yeni takımında toronto'nun hidayet türkoğlu beklentisi gibi bir davranış görecek muhtemelen. galatasaray'daki baskıyı kaldıramazsa oradaki baskıyı kaldırabilecek mi? hiç sanmıyorum.

    arda, herkesi bırakıp rijkaard'ı dinlemeli. ne zaman işine %100 konsantre olmayı öğrenir, işte arda da o zaman hazır olur. ancak şu anki hali kesinlikle hazır değil.

    ergün penbe yurt dışına giderek kendini geliştirmedi. her oyuncu profesyonel olmak için 3-4 sene yurt dışında işkence çekmeli mantığını kabul etmiyorum. bir oyuncu önündeki bir sürü mükemmel(kewell, neill, rijkaard vs.) örneğe rağmen profesyonelliği öğrenemezse yurt dışında öğrenmesi çok daha zordur. bunun en güzel örneği de emre belözoğlu'dur.

    --- alıntı ---

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın