• 33769
    yeni bir oluşuma doğru yelken açma sinyalleri veren takım.

    ismi geçen donny van de beek ile şunu görüyoruz bence, takım bambaşka bir yapıya geçecek. beklerimizden biri defansif, diğeri ofansif meziyetleri ile öne çıkıyor. van de beek orta sahanın merkezi için yetersiz bir isim, torreira'nın yanına olmayacak bir isim. peki ya önüne olursa?

    şu an o noktada mertens oynuyor. mertens'in oynadığı oyuna bakarsak alan kapatıp sürekli baskı uygulayarak pas opsiyonlarını daraltıyor maç boyu, yani topu belli bir bölgeye oynamalarını sağlamaya çalışıyor aslında, ancak yaşı itibariyle de vücudu buna ne kadar izin verirse o kadar yapabiliyor. zaten maç sonu okan hoca'nın 10 numara vurgusu ile de ziyech'in sağ kanatta görev alacağını düşünebiliriz bence. değişmeyen tek şey torreira'nın yanına savunma özellikleri ortalama üstü olan ve tempolu bir isim ihtiyacı. bunun sonucunda da sağ önde ziyech ile ve eğer gelirse önde van de beek ile ve solda da angelino ile oyun kurma olayı çözülebilir. merkezde torreira'nın tekniği zayıf değil zaten, yanına da en azından ayağı olan birini alırsak yine elimiz rahatlayacaktır. bu şekilde hızlı hücum silahlarımız olacağı gibi yıllardır ceza sahası dışından şut çekecek oyuncu açığımız ve adam geçerek ekstra yapacak oyuncu açığımızı da kapattık aslında birtakım transferler(zaha,tete gibi) sonucu.

    defans adına ne kadar ramos ismi geçse de ben nelsson'un kendisinin de istemesi dahilinde kalması taraftarıyım. nelsson kafasını maça verdiği zaman takımın savunmadaki en büyük silahı oluyor. yavaşsa geçen sene de yavaştı nelsson, iki sene önce avrupa ligi'nde de yavaştı. oynadığımız futbol farklıydı evet ama takım savunması da zaten buna göre şekillenecektir. savunma tek kişi ile yapılmıyor sonuçta, takımla beraber savunma da evrilir ki zaten merkezde tempolu bir ismin gelmesi demek stoperlerimizin de pozisyon alma ve defans yerleşimi konusnuda rahatlayacağı anlamına gelir.

    bu noktada da bizi bekleyen en büyük problem bu oluşum esnasında takımın uyum ve oyununu oturtma süreci. bu süreç de yaklaşık 1-2 ayı bulacaktır ancak milli ara bu noktada bize çok iyi gelebilir o yüzden süreç kısalabilir. bakalım takımımızı neler bekliyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın