• 33763
    dünkü maçın da (bkz: 29 ağustos 2023 galatasaray molde maçı) bize gösterdiği üzere oyun sistemini değiştirmesi gereken takım.

    4-2-3-1 gibi artık nispeten avrupa’da pek tercih edilmeyen sistemin götürüleri getirilerinden fazla; üstelik napoli’deki son iki senesinde sırasıyla 44 ve 41 dakika ortalamayla oynayan 36 yaşındaki mertens gibi bir adamı belhanda tarzında oynatmaya çalışıyorsanız. bu arada mertens’in geçen sene bizde oynadığı dakika ortalaması 65 civarında.

    10 numara rolündeki dries mertens ön alan presi yapsın diye koşturuyoruz tamam ama 50 metre adamını kovaladıktan sonra kilit pas atamayınca da eleştiriyoruz doğal olarak. zira dün de kötüydü. karşısında çakı gibi fizikli adamlar ve müthiş koşu yapan orta saha vardı.

    kadro mühendisliğimiz ne yazık ki hatalı ilerliyor. sana sistemde eksi yazan mertens’in bir de back-up’ı bulunmuyor (okan hoca “ziyech’i sağ kanat düşünüyoruz” dedi).

    planlanan 4-2-3-1’e bir bakalım:

    muslera
    sacha nelsson abdulkerim angelinho
    torreira yeni transfer
    ziyech mertens zaha
    icardi

    şampiyonlar ligi’nde dördüncü torbadayız. m. city / r. madrid / milan / galatasaray gibi bir gruba düşmemiz ihtimal dahilinde. alacağın 8 numara ernesto valverde seviyesi olsa dahi bu ileri dörtlüyü taşıyacak bir orta saha olmayacak, bunu görmek gerekiyor.

    molde iyi bir takım. geçen seneden beri bize defolarımızı bu kadar net gösteren; hatta iki maçta da oyununu kabul ettiren, parça parça iyi oynadığımız dönem hariç oyun olarak bizi ezen başka bir takım olmamıştı. ne zaman orta sahayı kalabalık tutsak veyahut kaan ayhan gibi orta saha karakterli adamı sahaya atsak oyunu dengelemeyi başardık.

    hala anderson talisca tarzı 10 numara biri konuşulmuyordur diye umut ediyorum. zira öyle bir durumda iflası veririz.

    4-3-3’e geç olmadan geçiş yapması gerekiyor takımın. sisteme uygun en az iki 8 numara takviyesi de yapılmalı artık. zira sergio ve midtsjö’nün de gideceği konuşuluyor. bu durumda orta sahada nicelik olarak üçe düşüyoruz (torreira, kerem demirbay, kaan ayhan). yarın öbür gün, bu kadar yatırım yapılıp hayaller kurduğumuz sezona başlamışken, ilerleyen dönemlerde üzülmemek için güncellenmemiz şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın