• 7721
    rakiplerinin psikolojisinin içinden geçen lig sefiri. ağa babası. paşası. sultanı.

    öyle büyük bir dominasyona sahip ki, ortalama 2 yılda 1 şampiyon olur. kırılmadık rekor, alınmadık kupa bırakmaz. ilkler ve enler onun işidir.

    yapılacak transferlerde, alınacak başarılarda, kırılacak rekorlarda çıtayı daima o belirler. diğerleri onun açtığı yolda peşinden gelir.

    kendisiyle rekabet etmeye çalışan camialar, her şeyini taklit eder. trendlerini, taktiklerini, gol sevinçlerini, transfer listesini, transfer açıklama şekillerini, şarkılarını, tezahüratlarını.

    ilgilendiği bir futbolcunun başka takım tarafından transfer edilmesi, diğer takımlar için kupa zaferi kadar büyük bir sevinçtir.

    eski futbolcuları, diğerleri tarafından kapışılır. adana demirspor'undan konyaspor'una, ankaragücü'nden samsunspor'una kadar dört bir yanda eski futbolcuları messi muamesi görür. ha bir de fenerbahçe ve beşiktaş'ta. *

    ligdeki bütün takımlar, ona karşı ayrı bir motive olur. en dandik kaleciler coşar, en dandik golcüler jeneriklik gol atmak için birbiriyle yarışır. sefire darbe vurmak büyük prestijdir çünkü.

    arkasındakileri o kadar çaresiz bırakır ki, yeri gelir kendisini şampiyonluktan etme ihtimalleriyle övünürler, yeri gelir kendi stadyumlarının manzarasıyla. kendilerini öne çıkarabilecekleri başka da bir konu pek yoktur.

    rakiplerinin antrenmanına ev sahipliği yapmakla övündüğü dev avrupa takımlarını tokatlayıp avrupa süper kupası kazanmışlığı da vardır, dünyanın en büyük futbolcularına üçlü çektirmişliği de. yaklaşık 10 yılda bir de sansasyonel bir dünya starını sarhoş edip "fener ağlama" diye bağırtmasıyla bilinir.

    ha bunların yanında hiç bütçe kastırmadan kurduğu kadrolarla avrupa kupaları alan amatör branş takımları, 500 yılı aşkın bir tarihe sahip irfan yuvası bir lisesi, dünya çapında aydınlar yetiştiren çok güçlü bir üniversitesi filan da vardır.

    başka bir şeydir işte. elalemin çakma büyüklüklerinin aksine adı da konabilir üstelik: o, galatasaray'dır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın