resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2196
    20 nisan 2010 tarihli galatasaray futbol takımı antrenmanında caner erkin ile kavga ederek arkadaşının dudağını patlatan galatasaray futbol takımı kaptanı.

    kaynak; http://www.milliyet.com.tr/.../1227457/default.htm

    arda turan analiz edilirken gözden kaçırmamamız gereken bir durum var. kurtlar vadisi karakterlerinin örnek profil olarak lanse edildiği ülkemizde, 22 yaşında bir delikanlının başka bir delikanlıya* ceza kesmesinden doğal bir durum olamaz. 20 nisan 2010 galatasaray idmanında ortaya çıkan arda turan'ın, caner erkin'in dudağını patlatması ile sonuçlanan kavga bu açıdan incelenmelidir. 25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçında arda turan'ın, ayağına basan cristian baroni ile kavga etmeside bu delikanlılık durumlarından kaynaklanmaktadır. fenerbahçelilerin istediği gibi maçtan önce ortaya çıkan gerilim, kavga, bu kargaşadan beslenen entrikacı bir takım, sinirlerine hakim olamayan doğal olarak kaybetmeye mahkum olan bir kaptan... turkcell super lig'te bir çok polat alemdar, bir çok memati, bir çok iskender top koşturmaktadır. ülkemizin kültürel durumu ile arda turan'ın 22 yaşında içine girdiği ruh hali arasında derin bir bağlantı vardır.

    arda turan ne zamanki profesyonel olarak düşünmeyi, yaşamayı, davranmayı öğrenir, o vakit bir metin oktay olma şansını elde eder. arda turan, çok iyi kullanabildiği bileklerine, sürat, iyi şut çekebilme, oyun içinde yaratıcı düşünme gibi özellikler ekleyemezse çok büyük bir futbolcu olma şansını kaçırma olasılığına sahiptir. bu ülkede metin oktay, tanju çolak, gökmen özdenak, rıdvan dilmen, sergen yalçın, yusuf şimşek gibi bir çok yetenekli futbolcu yetişmiştir. metin oktay ve tanju çolak hariç diğerleri mevcut yeteneklerine hiç bir katkıda bulunmamışlardır. metin oktay her geçen zaman futbolunu daha da ileri taşımıştır, tanju çolak antrenman sonrası sürekli orta, şut vs. çalışmıştır. arda turan'a düşen ya mevcut hali ile devam edip spekülatif davranışları ile gündeme gelmek, yada kendini sürekli geliştirip dünya futbolunun merkezinde yer almaktır. arda turan henüz 22 yaşında ve bir karar vermesi lazım. metin oktay'mı olacak, sergen yalçın'mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın