• 33692
    çok zor gol yemesi ile kalitesi hakkında fikir veren takım.

    hatırlarsınız kadro kalitemizin düşük olduğu yıllarda biz de rakip taraftarlar gibi faule, çıkan topa her şeye itiraz etmeye meyilliydik. bunun nedeni rakiplerin oyuncu kalitesine yetişememiz sonucu sineğin yağını çıkarma çabasıydı. günümüze bakınca aynı durumu rakip taraftarlarda görüyoruz. bunun nedeni takım kalitemizin çok yüksek olması. rakipleri sahada çok zorlayan bir ekibimiz var. topu kolay kolay vermiyoruz, rakipler güçlükle pozisyon bulabiliyor. bu durum bizi zaten şampiyonluk adayı yapıyor. gerisi tamamen oyun disiplinini sağlayıp üretkenliği artırmaktan geçiyor.

    bu sene avrupa’ya yönelik bir kadro kurmuş olsak da çok büyük bir başarı sergilemememiz muhtemel. şampiyonlar liginde uzun süredir yokuz, olduğumuz yıllarda da çok başarısız bir profil çizdik. ilk hedef orada oyun rekabetçiliğini sağlayıp, kazanılabilecek maksimum puanı alıp, ligi de boşlamadan şampiyonlar ligine sürekli katılımı sağlamak. galatasaray’ı yeniden üst seviyeye taşıyacak şey budur. 1996 2000 döneminde de çok değişmeyen kadroyla üst üste katılım sağladık. gruptan bir kere dahi çıkamadık ancak uefa geldi, süper kupa geldi. ertesi iki sezon da gruptan çıkma başarısı gösterdik. yani ihtiyacımız olan şey, kalite, süreklilik ve üç kulvarı bir arada götürebilecek genişlikte bir ekip.

    kadromuza bakınca genç, veteran harmanını iyi tutturduk gibi gözüküyor. bizi üç dört sene taşıması muhtemel bir ekip var ortada, muslera’nın ve mertens’in potansiyel vedalarını saymazsak. alınan oyuncuların potansiyeli yüksek, ya da tecrübeliler. uçup kaçmadan her sene üste koyarak gitmeliyiz. her sene cl katılımı bir sene çeyrek final oynayıp ligde nal toplayıp tekrar gidememekten daha önemli bir durum. ben yönetimde buna uyumlu bir plan gözlemliyorum. o yüzden içim rahat.

    bence artık cl’ye kendimizi atıp, kadro ve transfer muhabbetini bir kenara koymalıyız. bu, takımımıza ve potansiyeline çok ciddi zarar veriyor. oluşmuş kadro zaten ligin üzerinde. adım adım gideceğiz. bu sene zaten city ya da bayern ile mücadele edemeyiz, mbappe dahi getirsek durum bu olacak. ama bu iş belki 5 sene içinde olabilir. o yüzden müsterih olmakta fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın