• 33685
    sezon başı olmasına ve oyuncuların yavaş yavaş forma girmesine yormak istediğim, ancak bir yandan da geçen sezonun içinde de çokça yaşadığımızdan mütevellit ufak çapta umudumu kıran bir "üretkenlik" problemi yaşayan takımımızdır.

    x bir maç özelinde değil de genel anlamda bakarsak, maçların bir çoğunda istatistiksel anlamda;
    - topla oynama yüzdesi (ekseriyetle >%60)
    - şut sayısı / isabetli-isabetsiz (rakiplerin en az 2-2,5 katı)
    - korner sayısı (rakiplerin en az 3-4 katı)
    - rakip ceza sahasında topla buluşma sayısı (rakiplerin en az 2-3 katı)
    - xg gol beklentisi (rakiplerin en az 2-3 katı)
    .....vb. gibi bir çok detayda rakiplerden fersah fersah önde olmamıza, maçların çoğunda oyunu belirgin bir şekilde domine etmemize rağmen skorlara bakıyorsun, zar zor 1-0, 2-1 ya da bazen 0-0, 1-1 gibi kabız sonuçlardan geçilmiyor.
    bu, hem yeterince üretemediğimiz, hem de ürettiğimizi gole çevirmekte zorlandığımız anlamına geliyor.

    onca baskı, mücadele ve emek sonunda ya ıkına sıkına alınan galibiyetler, ya da zaman zaman kazanılamayan maçlar ...., insan sonuç alamamak kadar verilen emeklerin zayi olmasına da üzülüyor.

    eminim teknik heyetçe bu durumun iyileştirilmesine yönelik gerekli aksiyonlar alınıyordur. tabi iş sadece teknik heyetle bitmiyor, oyuncularımızın da pozisyona dönüşme potansiyeli olan son paslarda, ve pozisyonlardaki son vuruşlarda maksimum dikkati göstermeleri şart. zira öyle maçlar olacak ki belki 2-3 pozisyonu zor bulacağız, ve bunları harcama lüksümüz olmayacak. harcarsak da kaderimize razı olacağız...
    (bkz: 2023-2024 sezonu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın