• 5756
    hakem hataları hakkında sert olması gerekmiyor. çıkıp masaya yumruğu vurmak, kamera karşısına geçip sert açıklamalar yapmak, beylik laflar etmek paha etmiyor.

    sadece kusura bakmayın ama gaz alıyor. gaz almak da iyidir de yani. ne geçiyor eline? somut bir şeyler yapmaya gerek var. bunu düşünecek de galatasaray yönetimidir.

    bana kalsa, tüm maçları takip edip "hakemlik müessesesinin" ne olduğunu afişe edecek bir takım kurarım. bariz hataları inceleyecek, kayıt altına alacak ve her bir yerden, tüm sosyal medya hesaplarından bunları yayınlarım. yerli yabancı... milyon milyon hesaplarınız var.

    hatta giderim, tüm pozisyonları yabancı menşeili 3 hakeme (bir karizması olan) yorumlatır, hepsini yayınlarım. bakın işime geleni değil. hepsini.

    o hakemler çıkıp "bu kararı şu nedenle verdim" diyecek kardeşim. buna zorlayacaksın. o tff çıkacak, "bu pozisyonda var'da şu konuşuldu" diyecek kardeşim. neden çekiniyorsunuz? verdiğin kararın arkasında duramıyorsan naş.

    hepsini afişe edin. hepsini. yerli yabancı tüm hesaplardan.

    bu doğrultuda hakemlik müessesesinin nasıl nizam edilmesi gerektiği hakkında rapor hazırlatın.

    yani hakemle ilgili bir şey yapılacaksa en sert olanı budur. kendi görüşüm olduğu için en sert. yoksa daha başka şeyler de vardır. benim aklıma gelen bu. yerin dibine sokmak. tabii utanmaları olmayabilir. o zaman da mamaları var gerçi.

    fifa kokartı varmış. fifa'ya bir izlet bakalım. dünya'ya bir izlet bakalım. dünya da bir görsün, diğer takımlar da görsün bakalım, maçlarına hangi hakemler atanacakmış.

    görürüz o zaman.

    sayın başkan, dursun özbek çıktı konuştu. yendiğin maçtan sonra yapması makbul ama ne oldu? geçen seneden beri olan bir şey bu. ne değişiyor?

    hiçbir şey.

    sadece hiç.

    somut adımlar lazım. konuşmakla, arka kapılardan görüşmekle olmuyor, kapalı kapılar ardında sert(?) olmakla olmuyor. şeffaf olacak her şey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın