• 33492
    tete transferi ile kulüp tarihinin en pahalı takımlarından biri haline gelmiş takım.

    transfermarkt ölçüt olmasa da 246 milyon euro’luk bir kadro değeri gözüküyor ki, bu değer nominal olarak drogba, melo, sneijder, burak, prime selçuklu 13-14 sezonunun üzerinde. reelde de kafa kafaya denk gelir gibi. daha doğru dürüst oyuncu satmadık. tek hedef şampiyonlar ligi ve oradan oluşan vitrin ile önümüzdeki sezon oyuncu satışlarına başlamak olarak duruyor. bu, tehlikeli ancak doğru bir kumar bence.

    eğer yüksek volümlü oyuncu satışı döndürüp şampiyonlar ligine iki üç sezon aralıksız gidebilirsek kadro anlamında sınıf atlama şansımız olacak. bu anlamda fatih terim’in bahsettiği makası kapatmaya çalışan bir yönetim var. yani galatasaray’ı 20 - 30 milyon euro’yu masaya koymaktan çekinmeyecek, bunu yaparken de ffp’den korkmayacak bir formata sokmaya çalışıyor yönetim. bu galatasaray gibi büyük bir camia için mantıklı bir adım.

    özetle galatasaray hacimsel olarak büyüme peşinde. bunun için ise sportif vitrin lazım. bunun tek yolu da şampiyonlar liginde kalıcı olmak. 2020 ile 2023 arasında ffp gibi çok belirleyici bir faktör var. fatih terim’e gömülürken bu çok göz ardı ediliyor. aidiyeti olmayan kiralıklarla üç sezon geçirmek zorunda kaldı hoca. transfer yapamadık, ciddi oyuncular ffp temelli bizi tercih etmediler. haliyle diagne gibi adamlara 15 milyon saydık. ancak bugünkü konjonktür bambaşka. yönetim de bunu bilerek hareket ediyor.

    ne kadar acı bir dönem de olsa, rahmetli başkan mustafa cengiz ve fatih hoca güç bela gemiyi biraz hasarlı da olsa limana yanaştırdı. artık okan hoca ve yönetimin bayrağı ileri taşıma vakti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın