• 2738
    bence bu kadar fikrine asik olmaya gerek yok. tamam icardi yildizimiz, onu beslemeliyiz yoksa morali bozuluyor. bunu bir kere soylersin de vatan meselesi haline getirmeye gerek yok. her oyuncuyu takimina, oynadigi oyunculara gore degerlendirmek lazim. hatta her oyuncu, her mac ozelinde baska bir oyuncudur. tete asist yapmaz, icardi mutsuz olur bir fikirdir buna cok takilmiyorum. fakat bu anayasanin sanki ilk 3 maddesi gibi savunulacak bir sey degil.

    en basit ornekle, kerem gecen yil ilk asistini 20. haftada yapti ama toplamda 12 asist yapti. bunun sebebi sadece kerem'in oyununu gelistirmesi degil. icardi etrafinda oynayinca ne kadar verimli oldugunu farketmesi. ayni kerem, ayni macta ilerde icardi varken farkli oynar, gomis varken farkli oynar. kerem ve icardi sahadayken, kerem biliyor ki ben icardiye dogru bu topu bir sekilde uzaklastirayim. aci, uzaklik, kalabalik farketmiyor. icardi, top ile birlikte kaleye yakin oldugu her noktada gol atma sansi olan bir oyuncu. fakat icardi'yi biliyorsa, gomis'in de bunu atamayacagini bildigi icin. gomis ile oynarken top ayagina gelir gelmez, kafasini kaldirip gomis'i aramiyor. dedigim gibi ayni kerem, ayni mac, farkli oyunlar.

    futbol gibi determinist olmayan, kaosun hukum surdugu bir alanda, bu kadar fikirlerine saplantili olmak bence hata. tek bir senaryo uzerinden, gelecek tahlili yapmak metodik olarak hatali geliyor. daha genel ve sahislardan uzak konusmak, yorum yapmak dogru geliyor. orta saha ihtiyacimiz, sag kanat ihtiyacimizdan cok daha fazla. bunu soylemek baska bir sey, tamamen tete asist yapmaz argumanina iman etmek baska bir sey. takilmasin bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın