resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 2294
    tarihimizin en büyük bonservis bedelini kazandırmasına kesin gözüyle baktığımız oyuncu.

    bu tanım bile aslında ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor ama işte bizim taraftarımız tutturmuş rashica da rashica...
    ha mesela yönetimimiz dese ki işte o bölgede zaniolo olduğu için rashica'yı almayacağız çünkü pahalı vs. anlarım ama yaklaşık 2 aydır hem erden timur hem de okan buruk ısrarla rashica'yı istediklerini ama sürecin uzayacağını söylüyor. lakin ısrarla taraftarımız bunu anlamıyor. sanıyorlar ki, zaniolo var diye rashica alınmayacak!

    evet, rashica'yı bende çok istiyorum müthiş bir isim ama sırf bunun için de zaniolo'yu gözden çıkartamam arkadaş. tek kalemde bize 30 milyon euro getirme potansiyeli olan gözde bir oyuncuyu gözden çıkartmayalım! rashica ile kıyaslamak yerine, rashica ile gireceği forma rekabetine odaklansak çok daha güzel olacak da işte rahat bırakmıyorsunuz adamı.

    mesela ben şuna da çok takıldım, geçen sezon hazırlık maçlarında nefes alsa bile herkes övüyordu. gollerini sıraladığında övmelere doyulmuyordu. ligde çıktığı ilk maçında* galibiyet golümüzü atarken kraldı, fenerbahçe maçında* 2 gol atarken süperstar'dı ama yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında iyi görüntü sergilemedi diye hemen gitsin! yapmayın etmeyin eylemeyin sevgili renktaşlarım. birkaç kişinin söylediğine bakıp tek bir ağızdan da konuşmayın. herkes tutturmuş işte rashica'nın defansı da çok iyi diye! evet çok iyi ama aynı mantıkla zaniolo'nun da hücum gücü çok daha iyi. kariyeri çok daha iyi. gideceği takımlar çok daha iyi olacak. bir de sisteme uymuyor saçmalığı var! bunu ingiltere premier lig gibi dünyanın en büyük liginde yıllarca top koşturmuş ve üç haneli bonservis bedelleri talep edilmiş zaha için bile dediler. neden? çünkü bencilmiş ve defans yapmıyormuş. bak bak lükse bak! eğer konu çok koşmak, mücadele etmek ve defansa yardım etmekse, neden umut bulut yuhalanıyordu? çünkü gol atamıyordu. tamam eyvallah, peki gol atabilen diagne neden yuhalandı? çünkü defans yapmıyordu! bugün zaniolo'yu gönderirsek ve rashica'yı da alırsak, rashica'nın üst üste gol katkısı veremediği her maçta çatlak sesler çıkmaya başlar. bir kişinin başlattığı ve sonra çığ gibi olan "abi defansa yardıma geliyor ama ilk işi olan hücum kısmında çok zayıf!" cümleleri belirir.

    yani şunu anlatmaya çalışıyorum, zaman dinamik bir kavramdır. zaniolo gitsin dersen pişman olabilirsin. ya da rashica gelsin hemen oynasın dersen, yarın bu kararından pişman olabilirsin. o yüzden en kolayını yapıp ikisini de kadronda tutacaksın ve forma rekabetine sokup maç taktiğine göre maksimum verim alacaksın. bu kadar basit.
App Store'dan indirin Google Play'den alın