• 33423
    6 ağustos 2023 itibariyle hakkında eldeki kadroya göre oluşturduğum fikirlerimi sunacağım. tabi ki bir dal ofsaytınızı alırım, en azından yazar olduğum zaman alırım heralde.*

    okan hoca madem 3lü asla oynamayacağız kafasında ama oyun kurulumunda madem her halükarda o üçlü oluşuyor o zaman dolambaçlı yollara girmenin vakti gelmiş demektir.

    asimetrik 433,
    https://www.buildlineup.com/...7afa17a4c270842b3887

    kadro ile ilgili birkaç not düşeyim,

    - neden kazımcan karataş ? çünkü gün itibariyle angelino hazır değil, haftalarca icardi’yi bekledik hazır olsun diye, angelino’da ısrar etmemizde hiçbir anlam yok şu noktada. belki okan hoca da şampiyonlar ligi 2. ön eleme turundaki rakibin kalibresiyle alakalı olarak onun maç ritmi kazanmasını istemiştir.
    kazımcan tecrübe eksiği olsada hem ofansif hem defansif açıdan gayet yeterli, ayağı düzgün, enerji düzeyi 90 dakika sol koridoru bir bütün olarak kullanmaya yetebilecek düzeyde.

    - kerem aktürkoğlu. açıkcası nasıl neredeyse tüm yorumcular ve sözlük ahalisi tarafından yok sayılabiliyor anlamıyorum ? 13. olduğumuz sezonda ayakta kalıp takımı da tutabilmiş, 2022-2023 şampiyonluğunda icardi kadar katkısı olan, sıfırdan gelip takım kaptanlarından birine dönüşmüş bir isim bu kadar kolay yok sayılmamalı.

    - sacha boey. in gs we trust others pay cash mahlaslı yazar arkadaşımızın ve değerli analist orhan uluca’nın hakkındaki yorumlarına tamamıyla katılmakla beraber kendisini çok daha farklı bir rolde kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. bunu bir sonraki formasyonda açıklayacağım.

    okan buruk’un istediği hücüm formasyonu,
    https://www.buildlineup.com/...86cfa4ccf5726da300b9

    okan buruk’un istediği defans formasyonu,
    https://www.buildlineup.com/...8793a4ccf5726da300bb

    okan buruk’un istediği press formasyonu,
    https://www.buildlineup.com/...87f3a4ccf5726da300bd

    şimdi gelirsek benim kafamdakilere ve önerime,

    madem kadroda feda edilebilecek oyuncu kerem aktürkoğlu oluyor, o zaman böyle bir feda çok daha mantıklı olacaktır ve çok daha sağlam bir şekilde öndeki 3lüyü taşıyacaktır.

    malumunuz sacha’nın defansif meziyetlerini ayrıntılı konuşmamıza gerek yok, fatih terim’in son dönemi uefa kupasında ve 2022-2023 sezonu süper ligde kendisinin sindiremediği herhangi(kanat, forvet, orta saha, bek karşısına kim gelirse) bir oyuncu yok, hava toplarında boyuna göre gayet iyi. fakat şöyle bir durum mevcut hücumda şu ana kadar istediğimiz seviyelere hiç çıkamadı. bu noktada biraz içine girdiğimizde sacha’nın çizgiye indiğinde görünüşte atletizmi çok şey vaad etse de orta seviyesinin çizgide vasat altı olmasından ötürü, sonuç olarak elimize top kaybı ya da gol harici sonlanmış atak geçmekte( korner, aut, faul). tam tersi erken ortaları daha verimli olmakta, dönen toplarda da kanadından adam kovalamak yerine aktif prese katılabilmekte ki sacha’yı düşündüğümüzde aktif presin bir parçası olması demek neredeyse ikinci bir torreira’ya sahip olmak demek.

    https://www.buildlineup.com/...88d3a4ccf5726da300bf

    bunun mantığı nedir ?

    en basitten başlayacağım, serbest oyun kurucu. kerem demirbay’ın üstündeki defansif beklentiyi azaltmak ve dries mertensle yedekleyebilmek. sergio oliveira zaten doğal yedeği ya da eşiti. bu yüzden sergio ve kerem’i istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, çünkü iş defansa gelince ikiside prese katılabilecek, ikiside ilk hamlede etkili olamazsa geçilecek ve arkalarında boşluk bırakacak. önemli olan arkalarını nasıl toparlayabileceğin. bu seneki gibi top kayıplarında kızmak kafayı duvarlara vurmak ve defansif meziyetleri kısıtlı olan sergio’ya saldırmak yerine ona uygun bir rolde arkasındaki iki canavara güvenerek daha cesur oynamasını sağlamış olacağız.

    nicolo zaniolo, farkedilen üzere sağ çizgiyi kullanmayı aslında beklenilenden daha çok seviyor ve çoğu zaman içe katetmede bir ihtimal göremezse rakibi çalımlayıp çizgiye inerek ters ayağıyla orta deniyor ki kötü bir ters ayağı yok. burada olsun, spor kamuoyunda olsun bahsedilen şeylerden biri sacha’da çizgiyi kullanmayı sevdiğinden çoğu zaman çakışmalarıydı, böylece bununda önüne geçilmiş olacak.

    lucas torreira, kendisini sol tarafa konumlandırdığımızda zaha’dan kaynaklanabilecek defansif zaafiyetlerin de önüne geçmiş olacağız. ayrıca angelino’nun kadroya dahil olduğu senaryoda onun zaafiyetlerinin de önüne geçmiş ve abdülkerim’in çok daha rahat bir maç çıkarmasını sağlayabileceğiz.

    leo dubois, kendisini sağda da solda da olsa kanıtlamış bir bek. şu an için herkesin gönderilmesini istemesinin tek bir sebebi varsa eğer, o da takım içi huzursuzluk ihtimali ve 1.8m euroluk maaşının bir yedek için fazla olması. ki söylenenlere göre kendisi de artık yedekliği kabul etmiyor.

    peki, kendisini onbire atmanın bize ne faydası var ? biraz gözü olan herkesin görebildiği üzere takım oyun kuramıyor. bu sebeple tek bir oyun tarzına muhtaç kalıyoruz oyun içinde. son maçlarda da gördüğümüz üzere rakip doğru oyuncuları markajladığında asla ve asla oyunu açamadık. zalgiris oliveira’yı kapattığında tek oyun kurucu olarak abdülkerim kaldı ve doğru düzende savunmaya kapanan rakibe karşı pozisyon bulmakta çok zorlandık ve ekstrem bir golle turu geçmeyi başardık. peki bu hep böyle mi olacak ? yanıt vermeyeceğim, hepiniz içinizden yanıtlayabilirsiniz.

    dubois’nın olayı ortalama defans, ortalama hücüm meziyetlerine sahip olması fakat ortalama üstü bir zeka ve ortalama üstü bir pas kalitesine sahip olması.
    bu da bize oyun kurarken 3. oyun kurucu opsiyonunu yaratacak ve oyunun sıkışma ihtimaline karşı elimizdeki bir hamle olacaktır. sacha’nın aksine zaniolo ile de çakışmayacak ve daha oturaklı bir dizilimle sahada yer kaplamamızı sağlayacaktır ataklarda.

    https://www.buildlineup.com/...942da4ccf5726da300e0

    ayrıca full hücuma dönmemiz gereken anlarda kendisinden feragat edip sacha’yı sağa çekerek ön hatta bir takviye ekleme opsiyonumuz da olacaktır.

    sacha’nın 6 numaraya geçmesi hakkında daha detaylı entry (bkz: sacha boey/#3674918)
    ki demirbay gelene kadar kendi içimde aktürkoğlunun 8e çekilmesi fantezisini yaşıyordum da onu yazamadan demirbay geldi.*

    bu arada baştaki 433e de okayim ben ama sachanın biraz beli ağrıyabilir öyle oynarsak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın