• 519
    bankalar birliği antlaşmasından çıkılmadıkça kazanılacak bonservis bedellerinin yarısı, öncelikle borcun faizine gidecek. kalırsa ana paradan düşecek. orta vadede bu antlaşmadan çıkılması planlanırken, çok cezbedici bir teklif olmadıkça kulübün nakit akışına pek bir etkisi olmayacak satışlardan kaçınılıyor diye düşünüyorum.
    örneğin zaniolo'yu 15 miyon euro ya aldık. sonraki satış karından da %20 roma'ya gidecek. bugün 25'e satsak; 12.5 milyon eurosu bankalar birliğine gidecek. iki satış arasındaki kardan da 2 milyon euro roma'ya gidecek. ve hala 15 milyon euro borcumuz var. bugünkü satıştan gelecek para tl'ye dönmüşken, borcumuz hala döviz kurundan devam edecek ki bunun bir kambiyo zararı da var.

    biz bugün bankalar birliği antlaşmasına faiz ödüyoruz evet ama libor+1 gibi bir orandan piyasa faiz fiyatının hala çok altında bir borç bu. oyuncu satışı konusu, finansal öncelikler ve nakit akışı dengesinden bağımsız düşünülemez.

    sponsorluklar, arazi gelirleri ile birlikte elimizdeki en önemli ve döviz cinsi gelir getirebilecek asetimiz, sahip olduğumuz futbolcular.

    bir sezonluk ve sadece yerel başarıyla dahi oldukça değerlendiğine inandığımız futbolcuların, uluslararası alanda kazanılabilecek muhtemel başarılarda çok daha değerlenmesi de muhtemeldir.

    fiyatın artacağı düşünüldüğünde biraz stokçuluk yapmak da ticaretin bir cilvesi sonuçta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın