• 512
    2 ağustos tarihi itibarıyla iyi bir noktadayız. kaan ayhan'ın ve mauro icardi'nin bonservislerini aldık, ki mauro başlı başına bir transfer başarısıdır. sol beke angelino'yu transfer ederek o bölgeyi takımın kuvvetli bir yeri haline getirdik ve bu sayede kazımcan iyi bir rotasyon oyuncusu haline geldi. icardi'nin ana unsur olduğu forvet rotasyonunu halil dervişoğlu ve cedric bakambu ile güçlendirdik. gomis ve seferovic'in yerine bu sezon halil ve bakambu olacak. dün açıkladığımız iki transferden de gayet memnunum. bayern leverkusen'in ilk 11 oyuncusunun bizde yedek olarak düşünülebileceği bir noktaya gelmedi henüz galatasaray, inşallah bir gün olur tabii ama bugün bulunduğumuz noktada kerem ilk 11'e yapılmış bir transferdir. günay güvenç ise maddi imkanlar ve ülkenin futbol iklimi doğrultusunda transfer edebileceğimiz en iyi türk kaleciydi. kerem'in de, günay'ın da liderlik vasfı olan isimler olmaları ve bir pazubanta ihtiyaç duymadan saha içini yönlendirmeyi seven güçlü karakterler barındırmaları ilave artı ayrıca takım adına.

    "gençleşme" meselesine gelince. 26 yaşında ispanyol bir sol bek ve milli takımın geçen seneye kadar forvet havuzunda bulunan 23 yaşındaki bir türk forvet aldık. bu transferlerin yaşları gayet makul. ayrıca henüz "biraz da 2021 benzeri transferler yapmalıyız" yaklaşımını güçlendirecek bir oyuncu satışımız mevcut değil. "kesin italya'da kalır, çok büyük bir yeteneği yok pahasına kaybettik" diye geçen sezon boyunca bıdırdandığımız morutan'a 4 milyon euro veren takım çıkmadı. morutan'ın bugünkü durumundan veya mevcut takımımıza verebileceği olası katkıdan bağımsız bir şey bu. 4 veya 5 milyona satılsa morutan tepki gösterenler olur sözlükte ama elimizde bu fiyat aralığında bir teklif bile yok. 6.5 milyon euro bonservis ödediğimiz ve "15'e satabiliriz" dediğimiz bir diğer yatırım transferimiz olan cicaldau'yu bedelsiz, yıllık ücretini karşı tarafın karşılayacağı bir anlaşma ile güç bela konyaspor'a kiraladık. morutan ve cicaldau birer başarı hikayesi değiller şu ana kadar. bunun dışında "2021 istisnai futbolcular haricinde başarı hikayesidir, mutlaka çok yüksek rakamlara satışlar yaparız bu oyunculardan" cümlesinin altını da dolduracak nitelikli veriye henüz sahip değiliz. nelsson, boey, berkan ve barış gibiler hala kadromuzdalar. bu oyuncular bizim birer aktif varlığımız ve başarılı bir 2022-2023 sezonu geçirdiler. ancak galatasaray'ı memnun edecek şartlarda transfer teklifini getirebilen biri de içlerinden olmadı. taraftar berkan'a 8, barış'a 15, hatta yunus'a 10 milyon euro değer biçiyor olabilir ama bu oyunculara yönelik gösterilen ilgi bu rakamların uzağından yakınından geçmiyor. nelsson için 25, boey için 20 beklentisi var ve bu beklentiler aslında minimumda düşünülen rakamlar. bu rakamların da yarısı ölçeğinde dolaşıyor galatasaray'a gelen teklifler ve kimse de doğal olarak bundan tatmin olmuyor.

    sadece 2021 yaz transfer dönemi özelinde konuşmamak lazım. şubat 2023'te 15 milyon euro'ya aldığımız ve 6 ay sonra 35 milyon'a satma hayali kurduğumuz zaniolo için de 20 milyon'un üstünde bir teklifle kapımız çalınmadı örneğin. zaniolo bir yatırım transferidir ancak yatırım transferine galatasaray'ın 15 milyon euro koyabilecek maddi güce sahip olup olmadığı bir soru işaretidir benim nazarımda. sonuç olararak, bugüne kadar yaptığımız yatırım doğrultusunda oluşan beklenti ile satışından ciddi gelir beklediğimiz futbolculardan eksilen olmadı. nelsson, boey, zaniolo, barış, berkan, yunus vs. hepsi kadrodalar. bir başarı hikayemiz yok henüz. bu futbolcuları kadroda tutmuş olmak bir başarı olarak görülebilir belki, en azından mevcudu korumuş olduk ama bu transfer döneminde geleceğe yönelik yatırım transferi yapabilmemiz için, elimizdeki oyunculardan bir hatta iki tanesinin satışını gerçekleştirmemiz lazım önce. ben açıkçası bugüne kadar da bekliyordum bunu ama olmadı. bu listeden galatasaray'ı maddi şartlarda tatmin edecek şekilde eksilen futbolcu olmadıkça, garanti oyuncuya gitmek daha mantıklı. zaten halihazırda yaptığımız yatırımın karşılığını beklediğimiz çok sayıda oyuncumuz var. içlerinden ayrılan olmadığı sürece, bu isimlere bir yenisini eklemeyi çok da doğru bulmuyorum bu yaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın