• 808
    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...269975894777857?s=46

    “son dakika - fenerbahçe başkanı ali koç, tff'nin 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili komisyon kurma kararı nedeniyle yeni sezonda yıldızsız formayla sahaya çıkacaklarını açıkladı.”

    --- alıntı ---

    en başından beri bunların derdi şampiyonlukları saydırıp yayın geliri dağılımında geriye düşmemek zaten, yıldız sayısı işin taraftarı komsolide etmek için ortaya atılmış popülist paravanı.

    bir ligin yayın gelirleri hesaplanırken o lig dışında alınmış kupaların dikkate alınması saçmalık zaten ama illa hesaba dahil edilecekse de tüm kupalara göre hesaplanmalı.

    buradaki tüm kupalara da avrupa kupaları da dahil edilip kupanın ehemmiyetine göre katma değer üzerinden pay hesabı yapılmalı.

    hiç kimse inkar etmesin ki bu ligin yayın gelirlerinin artması için yapılan pazarlamada 2000’de arsenal’den ve madrid’den alınmış avrupa kupalarının etkisi 1930’larda rica minnet oynanan maçlar neticesinde verilen kupalardan kat be kat fazla. onları geçtim x bir türkiye kupası dahil bu hesaba dahil edilmeli bu mantıkla. kulübümüzün ilgili komisyonlarda terditli olarak öncelikle bu işin saçmalığı için devamında da illa sayacaklarsa da en azından her şeyi saydırmak için bir mücadeleye girişmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın